La teva veu
Laura Solans
Or de Vall Major
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Nadine Campos
mel el remei
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Eco Agricultura MARJALA
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
08 gener 2025 · 207
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Crema de verdures antioxidant per després dels àpats nadalencs

Us proposem aquesta crema per ajudar el cos a recuperar-se després dels àpats més pesats. Rica en antioxidants, fibra i vitamines, aquesta recepta és lleugera, reconfortant i fàcil de digerir.
 

Ingredients (per a 4 persones):

  • 2 pastanagues grans
  • 1 moniato petit
  • 1 bròquil (mida mitjana, només les flors)
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 1 tros de gingebre fresc (uns 2-3 cm)
  • 500 ml de brou de verdures baix en sal
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • Suc de mitja llimona
  • 1/2 culleradeta de cúrcuma en pols
  • Sal marina i pebre negre al gust
  • Llavors de carbassa o gira-sol per decorar (opcional)

Preparació:

Pela i talla les pastanagues, el moniato i la ceba a trossos petits. Talla les flors del bròquil i reserva-les. Pela i ratlla el gingebre.
En una olla gran, escalfa l’oli d’oliva i sofregeix la ceba i l’all durant 2-3 minuts fins que estiguin tendres.
Afegeix les pastanagues, el moniato i el gingebre ratllat. Remena bé i cuina durant 2-3 minuts més. Afegeix la cúrcuma i barreja.
Incorpora el brou de verdures i porta’l a ebullició. Redueix el foc, tapa l’olla i deixa coure durant 15-20 minuts.
Quan les verdures estiguin gairebé cuites, afegeix el bròquil i cou durant 5 minuts més per evitar que perdi les seves propietats antioxidants.
Retira l’olla del foc i tritura la crema amb una batedora de mà fins a obtenir una textura homogènia. Si queda massa espessa, pots afegir més brou o aigua.
Afegeix el suc de llimona, rectifica de sal i pebre, i barreja bé. Serveix la crema calenta amb un raig d’oli d’oliva i llavors de carbassa o gira-sol per sobre, si ho desitges.
 

Beneficis:

La pastanaga i moniato són rics en betacarotens, milloren la salut de la pell i tenen efectes antioxidants.
El bròquil és una font de sulforafà, un antioxidant potent que ajuda a desintoxicar l’organisme.
El gingebre i la cúrcuma són ingredients antiinflamatoris i milloren la digestió.
La llimona és rica en vitamina C, ajuda a alcalinitzar el cos i reforça el sistema immune.


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
CERVESA BLAT LO VILOT
CERVESA BLAT LO VILOT

Can Tria Ecològic : Estem en una masia on fem producció ecològica de verdura, maduixots i pans en un forn de llenya..