autor@
                
                    
                    Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
                    
                 
                
                
                
             
            
            
	    
            Crema de verdures antioxidant per després dels àpats nadalencs
            
               Us proposem aquesta crema per ajudar el cos a recuperar-se després dels àpats més pesats. Rica en antioxidants, fibra i vitamines, aquesta recepta és lleugera, reconfortant i fàcil de digerir.
            
            
            
            
             
             
            
            
             	 
	 
	Ingredients (per a 4 persones):
	- 
		2 pastanagues grans
- 
		1 moniato petit
- 
		1 bròquil (mida mitjana, només les flors)
- 
		1 ceba
- 
		2 grans d’all
- 
		1 tros de gingebre fresc (uns 2-3 cm)
- 
		500 ml de brou de verdures baix en sal
- 
		2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- 
		Suc de mitja llimona
- 
		1/2 culleradeta de cúrcuma en pols
- 
		Sal marina i pebre negre al gust
- 
		Llavors de carbassa o gira-sol per decorar (opcional)
	Preparació:
	Pela i talla les pastanagues, el moniato i la ceba a trossos petits. Talla les flors del bròquil i reserva-les. Pela i ratlla el gingebre.
	En una olla gran, escalfa l’oli d’oliva i sofregeix la ceba i l’all durant 2-3 minuts fins que estiguin tendres.
	Afegeix les pastanagues, el moniato i el gingebre ratllat. Remena bé i cuina durant 2-3 minuts més. Afegeix la cúrcuma i barreja.
	Incorpora el brou de verdures i porta’l a ebullició. Redueix el foc, tapa l’olla i deixa coure durant 15-20 minuts.
	Quan les verdures estiguin gairebé cuites, afegeix el bròquil i cou durant 5 minuts més per evitar que perdi les seves propietats antioxidants.
	Retira l’olla del foc i tritura la crema amb una batedora de mà fins a obtenir una textura homogènia. Si queda massa espessa, pots afegir més brou o aigua.
	Afegeix el suc de llimona, rectifica de sal i pebre, i barreja bé. Serveix la crema calenta amb un raig d’oli d’oliva i llavors de carbassa o gira-sol per sobre, si ho desitges.
	 
	Beneficis:
	La pastanaga i moniato són rics en betacarotens, milloren la salut de la pell i tenen efectes antioxidants.
	El bròquil és una font de sulforafà, un antioxidant potent que ajuda a desintoxicar l’organisme.
	El gingebre i la cúrcuma són ingredients antiinflamatoris i milloren la digestió.
	La llimona és rica en vitamina C, ajuda a alcalinitzar el cos i reforça el sistema immune.