autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Com fer crema catalana casolana
Avui us proposem una altra recepta tradicional catala, aquest cop més dolça! La Crema Catalana
Ingredients:
-
1 litre de llet
-
1 pela de llimona
-
1 pela de taronja
-
4 branquetes de canyella
-
200 g de sucre
-
50 g de maicena
-
4 ous
-
1 pessic d'essència de vainilla
-
Pa ratllat
-
Sucre bru per caramel·litzar
Elaboració:
En una cassola, escalfem la llet amb les pells de llimona, de taronja i les branquetes de canyella. Deixem reposar durant 10 minuts.
En un altre recipient, barregem 200 g de sucre amb 50 g de maicena i els ous.
Afegim la barreja de sucre i maicena a la cassola amb la llet. Cuinem a foc mig, remenant constantment, fins que la barreja espesseixi.
Traiem les peles de la llimona i de la taronja i les branquetes de canyella. Hi afegim, opcionalment, una mica d'essència de vainilla.
Repartim la crema en tarrines individuals i la deixem refredar completament.
Per a fer el cremat cobrim una capa de sucre i caramel·litzem la superfície del sucre mitjançant un bufador o cremador.
Servim freda.
Bon profit!