La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
31 gener 2023 · 1359
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Carxofes amb cloïsses

Recepta i imatge original: shootthecook.es



INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de julivert fresc picat
  • alls picats finets
  • 1/2 caiena o bitxo 
  • 1 cullerada de farina
  • 4 cullerades de vi blanc
  • 1 tassa (250ml) d'aigua i brou de coure les carxofes
  • 20 (150g) cloïsses
  • 8-10 carxofes fresques (o congelades)
  • sal


ELABORACIÓ:


Per coure les carxofes:

En primer lloc netegem les carxofes retirant les fulles exteriors fins arribar a la zona més tendre. Els hi tallem la punta seca i netegem les tiges.
A mesura que anem netejant les tallem per la meitat i les deixem en un bol amb aigua i llimona abundant. D'aquesta manera se'ns oxidaran menys.

En una cassola afegim força aigua i un pessic de sal. Incorporem mitja llimona i el seu suc. Deixem escorrer les carxofes i les afegim a la cassola. Cuinem durant 13-15 minuts.
Ja podem escórrer les carxofes i les reservem. Colem bé el caldo i també el reservem.
 
 
Per fer les carxofes amb les cloïsses:
 
Cal netejar primer les cloïsses, eliminant la sorra que puguin tenir. Podem posar-les en aigua freda un parell d'hores abans de preparar la recepta.
 
En una paella escalfem les 4 cullerades d'oli d'oliva, afegim el julivert, la caiena i els alls. Quan comenci a daurar afegim la farina i ho cuinem a poc a poc. Serà suficient mig minut de cocció.
 
Seguidament afegim el vi blanc, donem unes voltes i deixem que s'evapori l'alcohol durant un minut aproximadament. Afegim l'aigua o el caldo de la cocció de les carxofes.
 
Traiem les cloïsses de l'aigua amb cura de deixar bé la sorra que hagin tret. Incorporem les cloïsses i les carxofes a la paella. Donem unes voltes i ho tapem. Cuinem a foc alt fins que s'obrin les cloïsses (uns 3 minuts aproximadament).
 
Provem el punt de sal i rectifiquem si ens cal.

Servim les carxofes decorant-les amb una mica de julivert picat.

Bon profit!



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'alÃ...