autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Carxofes al forn amb salsa d'alls i tomàquet
Ara que és temps de carxofes i que ja estan més bé de preu, aprofitem per fer-les de totes maneres!
Ingredients:
-
8 carxofes
-
1 cabeça d’alls
-
3 tomàquets madurs
-
llimona
-
sal, oli, pebre
Recepta:
Tallem les puntes de les carxofes, les pelem per treure les fulles externes més dures, tallem i pelem una mica la tija, i les tallem a quarts. Les anem fregant amb una llimona i les anem deixant en remull amb aigua i una mica de suc de llimona. Bullim els quarts de carxofes durant 15 minuts i els escorrem.
En una safata al forn hi posem els 3 tomàquets, tallats a trossos, amb sal, pebre i oli. També posem al forn la cabeça d’alls sencera embolicada amb paper de forn, així els alls quedaran escalivats. Les carxofes bullides les posem també en una altra safata al forn, amb sal, pebre i oli. El temps de cocció de cada safata dependrà del forn, però més o menys uns 45 minuts. Els grans d’all els hem de notar tous, quan toquem la cabeça des de fora. Si les carxofes no queden prou rostides, podem encendre el gratinador.
Finalment, només caldrà triturar en un pot els tomàquets, amb el suc que hagin extret, i els alls escalivats que haurem extret de la pela. Corregim de sal, pebre i oli al gust. Quedarà una salsa ben gustosa per sucar-hi les carxofes, el pa o els dits! Bon profit!