La teva veu
Laura Solans
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Nadine Campos
mel el remei
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Eco Agricultura MARJALA
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
13 març 2024 · 1087
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Carxofes al forn amb salsa d'alls i tomàquet

Ara que és temps de carxofes i que ja estan més bé de preu, aprofitem per fer-les de totes maneres!

Ingredients:

 
  • 8 carxofes
  • 1 cabeça d’alls
  • 3 tomàquets madurs
  • llimona
  • sal, oli, pebre
 

Recepta: 

 
Tallem les puntes de les carxofes, les pelem per treure les fulles externes més dures, tallem i pelem una mica la tija, i les tallem a quarts. Les anem fregant amb una llimona i les anem deixant en remull amb aigua i una mica de suc de llimona. Bullim els quarts de carxofes durant 15 minuts i els escorrem. 

 
En una safata al forn hi posem els 3 tomàquets, tallats a trossos, amb sal, pebre i oli. També posem al forn la cabeça d’alls sencera embolicada amb paper de forn, així els alls quedaran escalivats. Les carxofes bullides les posem també en una altra safata al forn, amb sal, pebre i oli. El temps de cocció de cada safata dependrà del forn, però més o menys uns 45 minuts. Els grans d’all els hem de notar tous, quan toquem la cabeça des de fora. Si les carxofes no queden prou rostides, podem encendre el gratinador. 
 
Finalment, només caldrà triturar en un pot els tomàquets, amb el suc que hagin extret, i els alls escalivats que haurem extret de la pela. Corregim de sal, pebre i oli al gust. Quedarà una salsa ben gustosa per sucar-hi les carxofes, el pa o els dits! Bon profit!


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Mel de milflors 1kg
Mel de milflors 1kg

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...