La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
21 octubre 2021 · 2915
autor@
Mas Jalech




Borraines a la Navarresa

Cuinem Borraines! Sabeu a quina planta ens referim? Es tracta d'una planta anual que podeu trobar a les vores dels camins o en els marges dels horts. El col·lectiu Eixarcolant ens ho explica molt bé en aquest article.

Mas Jalech ens comparteix una recepta feta amb borraines molt coneguda a la zona d'Aragó i de Navarra:

BORRAINES A LA NAVARRESA

--- Temps d'elaboració: 1 hora aproximadament ---
  • Collim les borraines, millor abans que s'espiguin per florir, ja que les fulles són més tendres.
  • Netegem bé totes les fulles.
  • Tallem en trossets de 4-5 cm i freguem bé les fulles dins l'aigua amb guants per netejar bé de terres i de les punxes més gruixudes.
  • Bullim igual que faríem amb amb la bleda. Juntament amb 4-5 patates.
  • Escorrem bé  les borraines reservant el caldo de la bullida per poder afegir més tard com a salsa.
  • Escalfem oli i hi afegim alls i una mica de farina. Afegim també una mica de caldo de la bullida sense parar de remenar i fins que veiem que va quedant una salsa més espesa.
  • Hi afegim la borraina i la patata bullida i ho deixem tres minuts més.
  • Salem al gust.

Ja es pot servir!
 
Bon profit!





Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Mas Jalech

Portem 14 anys fem cultiu ecològic. Formem part d'una xarxa de pagesos i pageses agro-ecològica i fem intercanvi de productes per tal d'oferir la màxima varietat de fruites i hortalisses en funció de la temporalitat i proximitat. Fem mercat el dijous a Granollers, a la plaça Perpinyà. El dissabte a La Garriga a la plaça de l'església i el dimecres a casa nostre, al Mas Jalech de Balenyà. Oferim cistelles a domicili els dimecres als Municipis de Seva, Tona, Aiguafreda, Sant Martí de Centelles, Centelles i Hostalets de Balenyà. I el dijous a La Garriga i Granollers.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Formatge d'ovella en oli d'oliva
Formatge d'ovella en oli d'oliva

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...