La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
13 abril 2022 · 551
autor@
La Vegana Mandrosa




Batut verd de primavera

Quan comença a fer calor el cos vol refrescar-se. I l’altre dia, després de córrer sota el sol que escalfava una mica més del que havia anticipat, només volia aquest batut. És verd, però que no us espanti! A mi m’encanta el color vibrant dels espinacs frescos combinat amb el vermell de les maduixes... Crida primavera!
 
Com sempre, us animo a experimentar amb els ingredients i trobar la combinació que més us agradi :)
 
Comencem:
 
 
Preparació: la nit abans, tallar un plàtan madur a trossos i congelar-lo en una bossa o recipient apte per a congelador. Jo en congelo bastants alhora i així en tinc sempre que en necessito. 
 
 

Ingredients

 
Pel batut:
  • 1 plàtan (prèviament tallat a 4-5 trossos i congelat)
  • 1 o 2 grapats de fulles d’espinacs
  • 1 got de llet vegetal (o 1/2 de llet vegetal i 1/2 d’aigua). Jo he fet servir llet de civada i aigua
  • 1 cullerada de llavors de xia
 
Per decorar:
  • 4-6 maduixes
  • un grapadet de pipes de carbassa
  • una cullerada de crema de cacauet, d’ametlla o de tahina (jo he fet servir tahina)
  • canyella en pols
 

Procediment

 
Comencem rentant i tallant les maduixes, i reservem.
 
Posem tots els ingredients del batut en una batedora o processador d’aliments. Com més potent sigui, menys líquid necessitarem. Si no teniu accés a una batedora potent no us preocupeu, podeu fer servir més llet vegetal i prendre-us el batut en un got (de manera tradicional) enlloc de en un bol i amb cullera (que és com ho faig jo, per poder posar els «toppings», però és opcional).
 
Transferim el batut en un bol i hi aboquem les maduixes tallades, les pipes de carbassa i la crema de cacauet, d’ametlla o el tahina.  Jo he fet servir tahina perquè era el que tenia a mà i m’agrada el gust, però si no l’heu provat mai, us recomano que opteu per la crema de cacauet o d’ametlla. 
 
Empolvorem amb una mica de canyella en pols, al gust, i gaudir immediatament :D 
 
I aquí teniu la vídeo-recepta d’aquest batut. Si no us en voleu perdre cap podeu seguir-me a instagram (@laveganamandrosa)

 



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
La Vegana Mandrosa

Hola! Em faig dir "la vegana mandrosa", però les meves receptes són per a tothom: vegans, no vegans, mandrosos o no ;) Benvinguts!

Et vull animar a incorporar algunes de les meves creacions al teu dia a dia perquè mengis més plantes, que són sanes pel teu cos, cap, butxaca, i per aquest planeta meravellós on tenim la sort de viure <3

No sóc nutricionista (!), però fa 4 anys que m'alimento a base de plantes i he fet bastanta recerca sobre el tema. El meu metge em diu que segueixi fent el que estic fent, ha ha.

Què més? M'agrada el moniato! I les nabius! I l'hummus! Menjo més variat ara que quan era omnívora, la veritat. M'agrada debatre i compartir idees, i no et jutjaré pel simple fet que no siguis veggie, jo tampoc no ho era.

Salut i plantes :)

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...