La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
27 abril 2022 · 797
autor@
La Vegana Mandrosa




Batut gelat amb meló

Si m’heu anat seguint haureu descobert que m’agraden els batuts, i que encara m’agraden més si hi puc camuflar verdures i altres coses bones. Normalment els faig a base de plàtan, però el d’avui no en porta gens, pensat per aquells a qui no us agrada o en sou al·lèrgics o intolerants. En canvi, aconseguim la textura amb els cubets de llet vegetal congelada que, triturats amb una batedora potent, faran que el nostre batut sigui dens i més semblant a un gelat. I un gelat boníssim, dolç i refrescant alhora, perfecte pels mesos de calor que s’apropen. 
 
Comencem!
 
 

INGREDIENTS

Per a la base:
  • 1 tassa de nabius congelades
  • un o dos grapats d’espinacs frescos (o qualsevol altra fulla verda)
  • Un tall i mig de meló
  • 4 o 5 cubets de llet vegetal congelada (o normal, però el batut quedarà més líquid)
 
Per decorar:
  • l’altre mig tall de meló, tallat a trossets
  • un grapadet de llavors al gust (de xia, de carbassa, de girasol...)
  • una cullerada de crema de cacauet, o un grapat de fruits secs
 
 
El procediment, com sempre, consisteix en triturar tots els ingredients de la base en una batedora potent, fent pauses per remenar o sacsejar i que quedi tot ben homogeni. Sempre és millor posar els ingredients més tous i líquids a prop de les fulles de la batedora (en aquest cas, el meó), i els més durs posar-los a sobre (els cubets de llet vegetal). 
 
Un cop feta la base, només caldrà abocar-la en un bol i, per sobre, tirar-li els «toppings».
 
A gaudir!
 
 
Us deixo un vídeo del resultat final, i el meu instagram per si em voleu seguir a @laveganamandrosa 
 



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
La Vegana Mandrosa

Hola! Em faig dir "la vegana mandrosa", però les meves receptes són per a tothom: vegans, no vegans, mandrosos o no ;) Benvinguts!

Et vull animar a incorporar algunes de les meves creacions al teu dia a dia perquè mengis més plantes, que són sanes pel teu cos, cap, butxaca, i per aquest planeta meravellós on tenim la sort de viure <3

No sóc nutricionista (!), però fa 4 anys que m'alimento a base de plantes i he fet bastanta recerca sobre el tema. El meu metge em diu que segueixi fent el que estic fent, ha ha.

Què més? M'agrada el moniato! I les nabius! I l'hummus! Menjo més variat ara que quan era omnívora, la veritat. M'agrada debatre i compartir idees, i no et jutjaré pel simple fet que no siguis veggie, jo tampoc no ho era.

Salut i plantes :)

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'alÃ...