La teva veu
Laura Solans
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Nadine Campos
mel el remei
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Eco Agricultura MARJALA
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
13 novembre 2024 · 153
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Arròs fregit xinès amb carn i verdures

Aquest arròs fregit xinès el pots adaptar segons els ingredients que tinguis a la nevera. Pots canviar la proteïna per la que prefereixis, com tofu, vedella, carn picada, salmó, gambes…
Imatge i recepta original: shoothecook
 

Ingredients per a 2 persones

  • 2 alls laminats
  • 1 cm de gingebre trossejat
  • 2 filets de gall dindi o pollastre
  • 1 pastanaga tallada a bastonets
  • ½ bròquil a trossets (pots utilitzar el tronc també)
  • 2 cebes tendres picades finament
  • 1 ou
  • ½ llima
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 2 cullerades d'oli de sèsam o d'oliva
  • Flocs de xili (opcional)
  • 1 got d'arròs basmati
  • 2 gots d'aigua
 

Elaboració

  • Posa una paella al foc amb una mica d’oli i fregeix l’all i el gingebre durant 2-3 minuts.
  • Afegeix la carn tallada a trossets, prèviament salpebrada. Salteja a foc alt un parell de minuts fins que es dauri.
  • Afegeix la pastanaga i el bròquil, o altres verdures que t'agradin. Sofregeix durant 6-7 minuts fins que estiguin al dente.
  • Bat l'ou en un bol amb una mica de sal i tira'l en un costat de la paella. Quan la truita hagi quallat, trenca-la a trossets i barreja-la amb el saltejat.
  • Incorpora l’arròs i afegeix-hi el suc de llima, la salsa de soja i l’oli de sèsam. Barreja bé, aixafa una mica l’arròs i deixa-ho 5 minuts perquè els grans es fregeixin i quedin cruixents.
  • Serveix amb uns flocs de xili per sobre si t'agrada el picant i afegeix més suc de llima al gust.
 

Per a la cocció de l'arròs basmati

A la cassola: esbandeix l'arròs en un colador sota l'aixeta. Rega l'arròs en una cassola a foc mig amb una mica d'oli. Després, afegeix l’aigua, les fulles de llima, si vols, i una mica de sal. Puja el foc al màxim. Quan comenci a bullir, baixa el foc al mínim, tapa la cassola i deixa coure l'arròs durant 12-14 minuts. Retira del foc i deixa reposar 3-4 minuts. Separa els grans d'arròs amb una forquilla perquè quedi ben solt.
 
Al microones: esbandeix l'arròs en un colador sota l'aixeta. Posa'l juntament amb l'aigua, les fulles de llima i una mica de sal en un cuitarròs o en un bol tapat i posa’l al microones durant 11 minuts a màxima potència.


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Formatge d'ovella en oli d'oliva
Formatge d'ovella en oli d'oliva

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...