autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Arròs fregit xinès amb carn i verdures
Aquest arròs fregit xinès el pots adaptar segons els ingredients que tinguis a la nevera. Pots canviar la proteïna per la que prefereixis, com tofu, vedella, carn picada, salmó, gambes…
Imatge i recepta original: shoothecook
Ingredients per a 2 persones
-
2 alls laminats
-
1 cm de gingebre trossejat
-
2 filets de gall dindi o pollastre
-
1 pastanaga tallada a bastonets
-
½ bròquil a trossets (pots utilitzar el tronc també)
-
2 cebes tendres picades finament
-
1 ou
-
½ llima
-
2 cullerades de salsa de soja
-
2 cullerades d'oli de sèsam o d'oliva
-
Flocs de xili (opcional)
-
1 got d'arròs basmati
-
2 gots d'aigua
Elaboració
-
Posa una paella al foc amb una mica d’oli i fregeix l’all i el gingebre durant 2-3 minuts.
-
Afegeix la carn tallada a trossets, prèviament salpebrada. Salteja a foc alt un parell de minuts fins que es dauri.
-
Afegeix la pastanaga i el bròquil, o altres verdures que t'agradin. Sofregeix durant 6-7 minuts fins que estiguin al dente.
-
Bat l'ou en un bol amb una mica de sal i tira'l en un costat de la paella. Quan la truita hagi quallat, trenca-la a trossets i barreja-la amb el saltejat.
-
Incorpora l’arròs i afegeix-hi el suc de llima, la salsa de soja i l’oli de sèsam. Barreja bé, aixafa una mica l’arròs i deixa-ho 5 minuts perquè els grans es fregeixin i quedin cruixents.
-
Serveix amb uns flocs de xili per sobre si t'agrada el picant i afegeix més suc de llima al gust.
Per a la cocció de l'arròs basmati
A la cassola: esbandeix l'arròs en un colador sota l'aixeta. Rega l'arròs en una cassola a foc mig amb una mica d'oli. Després, afegeix l’aigua, les fulles de llima, si vols, i una mica de sal. Puja el foc al màxim. Quan comenci a bullir, baixa el foc al mínim, tapa la cassola i deixa coure l'arròs durant 12-14 minuts. Retira del foc i deixa reposar 3-4 minuts. Separa els grans d'arròs amb una forquilla perquè quedi ben solt.
Al microones: esbandeix l'arròs en un colador sota l'aixeta. Posa'l juntament amb l'aigua, les fulles de llima i una mica de sal en un cuitarròs o en un bol tapat i posa’l al microones durant 11 minuts a màxima potència.