La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
04 maig 2022 · 702
autor@
La Vegana Mandrosa




Amanida refrescant amb llenties

Hola! 
 
Avui us porto aquesta recepta facilíssima de preparar i que és ideal per un dinar complet i refrescant. La majoria d’ingredients es poden deixar preparats amb antelació de manera que només faci falta ajuntar-ho tot en un plat a l’hora de menjar. Per exemple: el cogombre i el pebrot podem netejar-los i tallar-los la nit abans, i guardar-los en un recipient amb aigua a la nevera (així l’oxigen no els farà malbé). Les llenties també les podem haver cuit en quantitat el cap de setmana de manera que podem utilitzar-les al llarg dels 3 o 4 dies següents (i, si no, congelar-les).
 
La recepta és molt i molt senzilla, i precisament per això vull compartir-la: perquè veieu que menjar a base de plantes és fàcil, boníssim i variat. Us convido a agafar les idees que us serveixin i a adaptar la resta perquè us convertiu en uns cracks a l’hora de construir plats que us encantin a vosaltres i a la vostra família. Així doncs, comencem:
 

INGREDIENTS (per una persona)

  • Fulles d’enciam o d’espinacs (per omplir la meitat d’un plat)
  • Llenties cuites (per omplir 1/4 d’un plat)
  • Un tros de pebrot vermell
  • Mig cogombre
  • Un tall de llimona
  • Un tall de formatge vegetal a base de fruits secs (opcional)
  • Oli d’oliva, sal i pebre al gust
 

PROCEDIMENT

Simplement posem les fulles d’enciam o d’espinacs com a base de l’amanida, i per sobre hi tirem les llenties, el cogombre i el pebrot tallat a trossos i, si volem, el formatge vegetal que preferim, esmicolat. Ho amanim tot al gust, i per últim hi aboquem un raig de llimona que potenciarà el sabor del plat i, igual que el pebrot, ajudarà en l’absorció del ferro de les llenties gràcies a la vitamina C. 
 
I ja està! Llest per a gaudir!
 
Voleu veure la pintassa que fa en directe? Us deixo enllaç al vídeo d’instagram. Si voleu em podeu seguir per veure méś receptes senzilles i a base de plantes <3 ! 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
La Vegana Mandrosa

Hola! Em faig dir "la vegana mandrosa", però les meves receptes són per a tothom: vegans, no vegans, mandrosos o no ;) Benvinguts!

Et vull animar a incorporar algunes de les meves creacions al teu dia a dia perquè mengis més plantes, que són sanes pel teu cos, cap, butxaca, i per aquest planeta meravellós on tenim la sort de viure <3

No sóc nutricionista (!), però fa 4 anys que m'alimento a base de plantes i he fet bastanta recerca sobre el tema. El meu metge em diu que segueixi fent el que estic fent, ha ha.

Què més? M'agrada el moniato! I les nabius! I l'hummus! Menjo més variat ara que quan era omnívora, la veritat. M'agrada debatre i compartir idees, i no et jutjaré pel simple fet que no siguis veggie, jo tampoc no ho era.

Salut i plantes :)

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Cervesa BdeGust eco
Cervesa BdeGust eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...