autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Amanida de patata
Ingredients per a 4 persones
4 patates mitjanes (uns 500 gr) de varietat kennebec, monalisa o red pontiac són les ideals
2 tomàquets
1 ceba
1 pebrot verd
2 llaunes de tonyina o una tassa de cigrons cuits escorreguts
2 ous durs (opcional)
Pebre negre (opcional)
Flocs d'alga dulse o tires d'alga nori trossejades (opcional, pels cigrons)
Sal
Oli d'oliva verge o maionesa al gust (normal o vegana)
Preparació
Netegem les patates i les fem bullir amb pell en una olla amb aigua abundant durant 20 minuts o fins que estiguin cuites.
Si volem posar ou dur podem aprofitar els últims 10-12 minuts de bullir la patata per coure'ls. Fer-ho a foc suau per tal que no es trenqui la closca.
Un cop tinguem les patates cuites les deixem refredar, les pelem i tallem a trossos grans.
Netegem le verdures i les tallem a trossos.
Col·loquem la patata i la verdura en un bol i hi afegim la tonyina. Per la versió vegetariana, aixafem els cigrons amb una forquilla i hi barregem una cullerada dels trossos d'alga (flocs de dulse o nori a trossos petits). Li afegim oli d'oliva/maionesa, la sal i el pebre.
Pelem l'ou dur i el tallem a trossos i també l'incorporem a les patates.
Rectificar els condiments al gust.
Si us agrada ben fresca deixar-la una estona a la nevera abans de servir. Bon profit!