autor@
Oidà ❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Amanida d'arròs integral, llenties i verdures
Ingredients
-
200 g arròs integral
-
100 g llenties pardines
-
1 pebrot vermell
-
1 pebrot verd
-
mig carbassó
-
1 pebrot verd
-
1 pastanaga
Elaboració
-
La nit abans de fer la recepta, posem aigua en un bol gran i hi deixem les llenties i l'arròs. Així les hidratem i després es cuinen molt millor i surten més tovetes.
-
Al matí, ho colem bé, ho esbandim amb aigua neta i ho escorrem.
-
En una cassola, hi posem força aigua i quan comenci a bullir, hi aboquem l'arròs i les llenties i ho coem entre 30-40 minuts.
-
Mentre es couen l'arròs i les llenties, netegem totes les verdures, les tallem a trossets petits i tenim dues opcions:
Les podem a fer al vapor (és la meva opció preferida).
Les posem en una paella i les deixem que s’ofeguin lentament.
-
Passat el temps de cocció de l'arròs i les llenties, ho escorrem i ho posem en una plata al costat de les verdures fetes.
Per amanir aquesta amanida, ho podem fer o bé simplement amb sal, vinagre i oli o bé amb una vinagreta de balsàmic de Mòdena (vigileu sempre que sigui sense gluten) o amb una vinagreta de tomàquet.
Vinagreta de tomàquet:
-
Posem en una batedora 2 tomàquets madurs, una mica de sal, de sucre, oli d'oliva i una mica de vinagre de poma i ho triturem fins a aconseguir una salsa homogènia que repartirem per tota l'amanida.
Notes
-
La idea original d'aquesta recepta és al llibre de la Thermomix. Jo l’he adaptat i us la porto per fer-la sense.
-
Queda perfecta també amb cigrons i arròs.
-
Es pot prendre calenta o freda, cosa que la fa perfecta per portar a la feina o en un tàper d’excursió.
Dificultat: FÀCIL
Temps preparació: 10minuts + 12 hores hidratació
Temps cuinat: 40 minuts
Racions: 4-5 persones