La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Associació Manou
Ton Rimbau
Oidà!
Nadine Campos
Horta de la Tuka
peix a casa
Laura Solans
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Receptes Express
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
Marina Miralles
BonaTerra
Albert «Cocina de»
Mel dels Erms
20 setembre 2022 · 658
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Amanida d'arròs integral, llenties i verdures

Ingredients

  • 200 g arròs integral
  • 100 g llenties pardines
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • mig carbassó
  • 1 pebrot verd
  • 1 pastanaga
 

Elaboració

  • La nit abans de fer la recepta, posem aigua en un bol gran i hi deixem les llenties i l'arròs. Així les hidratem i després es cuinen molt millor i surten més tovetes.
  • Al matí, ho colem bé, ho esbandim amb aigua neta i ho escorrem.
  • En una cassola, hi posem força aigua i quan comenci a bullir, hi aboquem l'arròs i les llenties i ho coem entre 30-40 minuts.
  • Mentre es couen l'arròs i les llenties, netegem totes les verdures, les tallem a trossets petits i tenim dues opcions:
Les podem a fer al vapor (és la meva opció preferida).
Les posem en una paella i les deixem que s’ofeguin lentament.
  • Passat el temps de cocció de l'arròs i les llenties, ho escorrem i ho posem en una plata al costat de les verdures fetes.
 
Per amanir aquesta amanida, ho podem fer o bé simplement amb sal, vinagre i oli o bé amb una vinagreta de balsàmic de Mòdena (vigileu sempre que sigui sense gluten) o amb una vinagreta de tomàquet.
 
 
 Vinagreta de tomàquet:
  • Posem en una batedora 2 tomàquets madurs, una mica de sal, de sucre, oli d'oliva i una mica de vinagre de poma i ho triturem fins a aconseguir una salsa homogènia que repartirem per tota l'amanida.
 
Notes
  • La idea original d'aquesta recepta és al llibre de la Thermomix. Jo l’he adaptat i us la porto per fer-la sense.
  • Queda perfecta també amb cigrons i arròs.
  • Es pot prendre calenta o freda, cosa que la fa perfecta per portar a la feina o en un tàper d’excursió.
 
Dificultat: FÀCIL
Temps preparació: 10minuts + 12 hores hidratació
Temps cuinat: 40 minuts
Racions: 4-5 persones
 

Imatge i recepta original: disfrutandosingluten.es



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Ous ecològics XL
Ous ecològics XL

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...