La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
15 octubre 2021 · 1206
autor@
Eulàlia Martínez




AMANIDA CAMPEROLA

Per a 2 persones
Enciam Meravella
(unitat)
La Garriga
Enciam Meravella (unitat) La Garriga

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general


PATATES FREGIDES OLI OLIVA 125G
PATATES FREGIDES OLI OLIVA 125G

Can Tria Ecològic : Estem en una masia on fem producció ecològica de verdura, maduixots i pans en un forn de llenya..


Ingredients:

  • (4) patates mitjanes
  • (1) tomàquet per amanir
  • (1/2) cogombre
  • (1/2) ceba tendra
  • (1/2) pebrot vermell
  • unes fulles d’enciam
  • (1) pastanaga
  • (2) ous durs
  • (1) llauna de tonyina petita
  • olives
  • oli d’oliva
  • vinagre de Mòdena
  • sal

Ous gallines en llibertat, ECO
Ous gallines en llibertat, ECO

Rubrum.Bio: Soc en Mark de 47 anys i soc productor agroecològic del Vallés Oriental.


Oli bio coco 250ml
Oli bio coco 250ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...



Elaboració:


1. Renta les patates (que siguin més o menys de la mateixa mida).
En un cassó amb aigua, quan arrenqui el bull, li poses les patates, senceres i amb pell. Sal. (Temps aprox.: 30’, punxa-les i sabràs si ja estan a punt).
Treu-les de l’aigua i deixa refredar-les.

2. Mentre bulls les patates, prepara els ous durs (aprox. 12’).

3. Un cop fredes, pela les patates i talla-les a bocins. Col·loca-les a una safata.

4. Prepara les verdures, després de rentar-les:
  • tomàquet: tallat a daus
  • cogombre: pelat i a daus o rodelles i el deixes una estona en un escorredor amb una mica de sal (veuràs que deixen anar aigua, i amb ella, la seva possible amargor)
  • ceba: a trossets, i la pots deixar uns minuts en aigua perquè en disminueixi la seva fortor.
  • pebrot vermell: sense llavors i a daus
  • enciam: tallat fi, a juliana
  • pastanaga: pelada i a rodelles, o a cintes

5. Pela els ous durs quan siguin freds i talla’ls a rodelles.

6. Posa totes les verdures en un bol (tret del tomàquet, que si no es trenca), afegeix la tonyina i amaneix-ho tot amb una mica de sal i oli d’oliva (i vinagre, si t’agrada).

7. Ara amaneix una mica les patates amb oli i sal i aboca-hi les verdures pel damunt. A sobre de tot, el tomàquet i els ous a rodelles. Olives, al gust.
Si cal, un últim rajolí d’oli a tot plegat.

Bon profit!


- Millor si la deixes una estona a la nevera abans de menjar

Vinagre de cava 500ml
Vinagre de cava 500ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...


Tomàquets de penjar
Tomàquets de penjar

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Eulàlia Martínez

Sóc l'Eulàlia i m'agrada cuinar. De manera senzilla, com vaig aprendre de petita, gairebé sense adonar-me'n, ajudant la mare. Les meves receptes són pel dia a dia: plats amb sabor, senzills de preparar, amb productes de temporada sempre que es pugui. I de proximitat. Crec en tot això, ho estimo.

Ah! i no hi poso mai all als plats, ja ho veureu. No hi tinc res en contra, quedi clar. És que em costa de pair, i l'evito tant com puc...

Per a mi cuinar, no és (només) un acte de supervivència, sinó de vivència en majúscula: em lliga a la terra, a l'aire i a l'aigua, als colors i olors de les estacions, a la gent del meu voltant, als avantpassats, al cor de aquells per a qui cuino... Cuinar és un art, a l'abast de tots. Només cal posar-s'hi, amb amor.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Mel de milflors 1kg
Mel de milflors 1kg

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...