750 g de verdures variades (les que tinguem a la nevera): ceba, porro, pastanaga, col, bròquil, api, bledes, fulles de coliflor, enciam, escarola, tomàquet madur, espinacs congelats, etc. Com més varietat, millor!
100-150 g a escollir entre: Flocs de civada, Arròs integral, Pèsols congelats o secs, Soja texturitzada, Llenties pelades, Blat sarraí, Cigrons cuits, etc.
Un tros de formatge sec.
1,5 litres d’aigua.
Sal i oli.
COM ES FA
Tallar la ceba, el porro, la pastanaga i el tomàquet pelat a daus petits.
Tallar la resta de verdures a tires. Eliminar la tija de la col i de la coliflor. El carbassó a daus.
Sofregir uns 10 minuts la ceba amb el porro, la pastanaga i el tomàquet. Escalfar 1,5 litres d’aigua.
Afegir l’aigua bullint al sofregit.
Incorporar les verdures tallades i el tros de formatge sec.
Agreguem els components secs, una culleradeta de sal i remenar.
Tapar i bullir a foc suau de 30 a 40 minuts segons els ingredients escollits.
Si queda molt espessa, aclarir amb una mica d’aigua.
Si el formatge no s’ha desfet, tallar-lo a bocins petits.
Servir ben calenta.
Si s’ha posat llegum, és un plat ben complert i saludable.
Espero que us agradi aquesta recepta fàcil i econòmica. Bon profit!
Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromà tiques de manera artesanal. Tenim una hectà rea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà ) a 1000 metres d'alÃ...