La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
03 maig 2022 · 1688
autor@
Marina Miralles




Coneguem els productors d'Oidà: CELLERS BLANCH

Cada vi està fet per una persona i un moment. Per compartir-lo amb un mateix, per compartir-lo amb els altres, en una sobre taula, per fer unes copes, durant un àpat, en una conversa, amb una lectura. Però cada vi aporta l'essència d'un record.
 

Qui sou Cellers Blanch i quina és la vostra història? 

Cellers Blanch és un petit celler situat a Puigpelat, a unes 4km de Valls, i es remunta a més de 300 anys de tradicions agrícoles. Al 1965 en Joan Blanch Mestre va emprendre un petit negoci d’elaboració i  comercialització de vins a gran escala. A l’any 1990 va aparèixer la segona generació, que va obrir nous camps de treball per endinsar-se en el món del Cava, així com la presència a les D.O. Priorat i la D.O. Tarragona. En l’actualitat, la tercera generació ha considerat buscar el seu lloc dins el mercat i focalitzar-se en l’essència del producte dels productes D.O. Tarragona, les característiques de la terra i del seu raïm per plantejar aquest negoci basat en un producte ecològic i de màxima qualitat. Apostant clarament per varietats característiques de la zona i recuperada especialment per aquest projecte com és el Subirat Parent.

Cellers Blanch
Cellers Blanch

Elaborem els nostres vins a partir de la selecció dels millors raims provinents de finques concretes per a cada un d'ells, buscant la més alta qualitat que ens permeti expressar de forma més ...


 

Què us diferencia Cellers Blanch? Quin diríeu que és el vostre tret característic? 

Principalment ens diferencia la gran aposta que hem fet en la recuperació i tractament de vinyes per poder basar la nostra elaboració de vi en un vi ecològic, una distinció cada vegada més demandada a Catalunya i amb un alt grau de dificultat per tots els requeriments i processos necessaris que s’han de portar a terme, des del tractament del raïm com el tap de suro i l’ampolla que s’utilitza. Es podria dir que produir vi ecològic és una filosofia, ja que va molt més enllà del raïm.
 
I no podem oblidar destacar que tot el raïm que utilitzem en l’elaboració dels nostres vins és de collita pròpia. Aquest raïm prové de les nostres millors vinyes per aportar la màxima qualitat al vi, obtinguda gràcies a les petites produccions on centrem la màxima dedicació per extreure un producte final de tan alta gamma. En el procés el mateix raïm un cop recent collit es porta directament de la vinya al celler, sense passar per cap altre lloc per mig. 


 

Quina volum de producció elaboreu? Parleu-nos una mica de les vostres varietats de vins.

Actualment produïm unes 10.000 ampolles a l’any repartides en 4 blancs com són els joves Coordenades 41 17 i la nostra microvinificació Xarel·lo i dos blancs amb fusta. Un d’ells és el Identitas, vi fermentat en bota de castanyer que com el nom indica és la joia de la corona i marca la identitat del nostre celler centrant-nos el les varietats autòctones de la zona. L’altre és un 100% Macabeu, varietat nostrada de la nostra D.O. que envelleix 12 mesos en castanyer al celler. També produïm un rosat jove, el Promesa de la varietat característica de la D.O. Tarragona Ull de Llebre. Un escumós amb criança de 3 anys, el Blanch Subirat i dos negres, el nostre jove, el coordenades 1 19 i el Sebastià un Merlot amb criança d’un any en bota de roure francès, que lliga genial entre altres amb una bona calçotada.


 

Per vosaltres és molt important apropar els vins a la gent. De quines maneres ho feu? 

Hi ha moltes maneres d’obrir el celler. Sempre podem trobar les tradicional com fires, tastos, presentacions, concursos, etc. Però les que més ens agraden son les que hi participem tots. Ens encanta rebre gent, obrir les portes de casa nostra i convidar a tothom a que vingui a gaudir del nostre enoturisme, tasts a la vinya, visites al celler, caminades per la vinya amb un tast final, maridatges, però el que ens diferencia de la resta de cellers és el nostre escape room del vi, una divertida activitat on hi pot participar tothom, amb un tast de vins al final.


 

Com va sorgir la idea de fer un escape room al celler? És una idea molt original! 

La idea del escape room neix del cap del Roger, portava molt temps donant-li voltes a trobar alguna cosa que ens ajudes a aparèixer al mapa i destacar. En Roger és un gran apassionat dels escape rooms i va decidir inventar-se’n un relacionat amb el com sentim el vi i que més tard va situar a la part antiga del celler, allà on l’avi havia començat a fer el vi feia tants anys. A més a més va voler adaptar l’experiència per a tots els públics, creant la versió familiar per a que la puguin gaudir els més petits on després podran aprendre i divertir-se amb un seguit d’activitats preparades per ells, i creant la versió per als amants del vi on després de l’activitat trobaran un tast de 5 dels nostres vins.

 

Cellers Blanch
Cellers Blanch

Elaborem els nostres vins a partir de la selecció dels millors raims provinents de finques concretes per a cada un d'ells, buscant la més alta qualitat que ens permeti expressar de forma més ...


I ja teniu temps per estar a tot arreu? 

És complicat però al final som un equip i ens organitzem per estar a tot arreu. Cadascú té un rol marcat, però amb flexibilitat i capacitat d’adaptació ens organitzem per estar al matí fent una activitat de tast a la vinya i per la tarda estar gaudint d’un escape room, així donant tombs mentre repartim amb el cotxe ben carregat, acabem formant un engranatge que funciona molt bé i tothom es complementa amb les diverses virtuts de cadascú.
 

Com veieu el futur del celler?

L’objectiu que ens hem ficat és seguir millorant l’enoturisme ja que és positiu per tota la zona de l’Alt Camp, i aconseguir el reconeixement que es mereix la D.O. Tarragona. A més estem començant a preparar-nos per exportar els nostres vins fora del àmbit nacional i fer conèixer Puigpelat arreu.
 
Però del que més ganes tenim és de que la Covid-19 acabi de desaparèixer del tot i puguem tornar a la normalitat, trobar-nos els establiments oberts, gent al carrer, tasts, fires, poder brinda i molt i molt d’enoturisme.


Algun secret que ens pugueu confessar? 

Els secrets són secrets, però aviat farà 10 anys que la tercera generació s’ha apoderat del projecte i amb ganes i iniciativa cada vegada s’aniran descobrint més coses d’aquest projecte tant il·lusionant. Només dir que segurament hi haurà sorpreses ben aviat.


Cellers Blanch
Cellers Blanch

Elaborem els nostres vins a partir de la selecció dels millors raims provinents de finques concretes per a cada un d'ells, buscant la més alta qualitat que ens permeti expressar de forma més ...




Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Marina Miralles

Em dic Marina Miralles Mestre i vaig néixer a Granollers l’any 1992. Soc filòloga catalana (UB) i pianista (Conservatori Municipal Josep M. Ruera). M’he format com a professora (Màster de Formació del Professorat, UAB) i correctora i editora (Postgrau ALSE, UB). He publicat una novel·la, Magnòlia (Alpina, 2018), un poemari, La sort de Sísif (Gregal, 2019), l’assaig L’Escolania per dins i per fora (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2020) i també faig cançons.

Treballo als Serveis Lingüístics de la FPCEE Blanquerna-URL i ho compagino amb el meu projecte com a autònoma.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Alvocat
Alvocat

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general