18 setembre 2024 · 242
autor@
Jordi Bosch - Mama Fermenta




5 consells per viatjar sense gluten

Viatjar sense gluten és possible amb aquests 5 consells essencials. Descobreix com planificar, investigar i gaudir dels teus viatges sense preocupacions dietètiques.
 

5 consells per viatjar sense gluten

 
Viatjar és una de les experiències més enriquidores que podem viure. No obstant això, per a les persones amb celiaquia, pot ser un repte afegit degut a la necessitat de mantenir una dieta estricta sense gluten.
 
Afortunadament, amb una bona planificació i alguns consells pràctics, és possible gaudir d'un viatge sense preocupacions. Aquí et deixem cinc consells essencials per viatjar sense gluten.
 
 

1. Investiga el teu destí

 
Abans d'emprendre el teu viatge, és fonamental investigar sobre el teu destí.
 
Cerca informació sobre la disponibilitat d'aliments sense gluten a la regió, així com restaurants i botigues que ofereixin opcions aptes per a celíacs.
 
Hi ha nombroses aplicacions i llocs web que poden ajudar-te a trobar llocs segurs per menjar, com Find Me Gluten Free o Gluten Free Travel Site.
 
A més, és útil unir-se a grups de xarxes socials o fòrums de persones amb celiaquia que hagin viatjat al teu destí, ja que poden oferir recomanacions valuoses i consells pràctics.

 

2. Prepara un kit d'emergència


 
Portar un kit d'emergència amb aliments sense gluten és una excel·lent manera d'assegurar-te que sempre tindràs alguna cosa segura per menjar.
 
Inclou snacks com barres de granola sense gluten, fruits secs, galetes i pa sense gluten.
 
 

3. Aprèn frases clau en l'idioma local

 
Si viatges a un país on es parla un idioma diferent del teu, aprendre algunes frases clau relacionades amb la celiaquia pot ser de gran ajuda.
 
Frases com "Sóc celíac" o "Aquest plat conté gluten?" poden marcar la diferència a l'hora de comunicar les teves necessitats dietètiques.
 
Portar targetes de restaurant en l'idioma local que expliquin la teva condició també pot ser molt útil. Aquestes targetes estan disponibles en diversos idiomes i es poden descarregar d'internet o comprar en botigues especialitzades.
 
 

4. Contacta amb l'allotjament


 
Abans de reservar el teu allotjament, contacta amb l'hotel, hostal o Airbnb per preguntar sobre les seves opcions sense gluten.
 
Molts establiments estan disposats a acomodar les necessitats dietètiques dels seus hostes si se'ls informa amb antelació.
 
Pregunta si poden oferir-te un esmorzar sense gluten o si tenen una cuina on puguis preparar els teus propis àpats. Si t'allotges en un Airbnb, assegura't que la cuina estigui ben equipada i neta per evitar la contaminació creuada.
 
 

5. Planifica els teus àpats

 
Planificar els teus àpats amb antelació pot estalviar-te molts maldecaps durant el viatge.
 
Investiga i fes una llista de restaurants que ofereixin opcions sense gluten al teu destí. Reserva amb antelació si és possible i confirma que poden atendre les teves necessitats dietètiques.
 
A més, porta una llista d'aliments segurs i una guia d'ingredients en l'idioma local per ajudar-te a identificar productes sense gluten als supermercats i botigues.
 
 

Conclusió

 
Viatjar sense gluten pot semblar un repte, però amb aquests consells estaràs ben preparat per gaudir de la teva aventura sense preocupacions. Recorda que la clau està en la planificació i la comunicació. Bon viatge i gaudeix de cada moment sense gluten!



Sobre l'autor
Jordi Bosch és CEO de mamafermenta.com i formador en fleca sense gluten.

Article original


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Jordi Bosch - Mama Fermenta

Hola! Sóc en Jordi Bosch i estic al capdavant de Mamafermenta.
Em dedico a formar particulars i empreses en l'elaboració de pa sense gluten des del 2012.
 
La meva obsessió: tot allò que fermenta.
 
Cap al 2011, després d'uns problemes de salut, vaig decidir treure el gluten de la meva vida. No vaig trigar gaire a adonar-me que el terreny que trepitjava era lleig, molt lleig: els productes sense gluten eren (encara avui) de baixa qualitat i molt cars, accentuant-se el problema en un producte bàsic: EL PA. Com podia ser tan dolent un pa?
 
Vaig decidir començar a fer-lo jo mateix i començar a investigar fent proves i tests. Els resultats els apuntava a la meva llibreta panarra. Quina farina ha aportat més esponjositat? Quina farina ha donat millor sabor? Volum? Color? Crosta?
 
Un dia vaig decidir crear www.mamafermenta.com per traslladar aquí tota aquesta informació i posar-la a disposició del navegant (entra al bloc per veure les publicacions).
 
Què significa Mamafermenta? «Mama» ve de Massa Mare i fermenta ve de fermentació. És un tribut a la màgia del ferment natural més preuat per un forner.
 
Un dia, la Núria Coll, de la revista d'alimentació saludable www.etselquemenges.cat, em va animar a explicar els meus coneixements en un taller de pa sense gluten i des de llavors he estat impartint tallers a diferents aules, entre elles:
 
La Cuina de Babette
Bonsfocs
L'ALMAZen de Dins
INS Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona
Casal Torreblanca
Espai CuinarSA
 
Ara, amb el Boom del «gluten free», els obradors necessiten adaptar-se i formar-se per poder oferir als seus clients un producte de la qualitat que es mereixen.

Si necessites formació o assessorament no dubtis a contactar amb mi. També pots passar a l'acció per resoldre els teus dubtes sol·licitant una mentoria on t'explicaré tot el que sé sobre l'elaboració artesanal de pa sense gluten.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva