Ja estem envasan el pol.len sec, espectacular per la salut.
Les principals propietats nutricionals del pol.len
El pol·len està considerat un superaliment pel seu alt valor nutricional. Conté:
Hidrats de carboni: conté aproximadament un 30% de carbohidrats, que van des de polisacàrids fins a sucres simples com la fructosa, glucosa, sacarosa o galactosa, entre d’altres.
Proteïna: és un aliment molt ric en aminoàcids essencials i es considera que un 40% del seu contingut són proteïnes. El pol·len, per tant, pot ser un gran complement per a esportistes o persones vegetarianes que busquin una aportació extra d’aminoàcids.
Vitamines: el pol.len és ric en vitamines A, D, E, C, K, del grup B i colina, un nutrient que se sol agrupar dins les vitamines del grup B i que està implicat en moltes funcions de l’organisme. La colina ajuda el fetge a eliminar toxines de l’organisme i també resulta necessària per al bon desenvolupament del fetus.
Minerals: el pol·len és ric en una llarga llista de minerals i oligoelements com, per exemple, el potassi, magnesi, calci, zinc, manganès, silici, sofre, fòsfor, ferro o coure, entre d’altres. Tots formen una combinació que no trobem en cap altre aliment.
Enzims: conté enzims essencials per a l’organisme com l’amilasa, catalasa, fosfatasa, pepsina, tripsina i lipasa, entre d’altres. Per això el pol·len ens pot ajudar a millorar les digestions.
Flavonoides: el pol.len és especialment ric en betacarotens, un tipus de pigments naturals que ens ajuden a protegir la pell de l’envelliment prematur, ja que en frenen la degeneració i protegeixen el col·lagen de les agressions externes com el sol. A més, són precursors de la vitamina A, necessària per a la proliferació cel·lular, el manteniment de les mucoses, la pell i la visió i el funcionament normal del sistema immune. A més, es ric en rutina, un flavonoide que ajuda a millorar la fragilitat capil·lar.
El pol.len també conté quercetina, amb propietats antiinflamatòries i antibiòtiques i beneficiosa per evitar la permeabilitat intestinal.