La teva veu
Jordi Bosc...
Marina Mir...
Laura Cros...
BonaTerra
Oidà!
Laura Sola...
Albert «C...
Yolanda - ...
Mel dels E...
Nadine Cam...
Peixaterie...
La Vegana ...
Carme Peir...
Llibreria ...
Ester Peri...
Ulises Cra...
Mas Jalech
Deméter
La Kuina d...
27 octubre 2021 · 1934
autor@
Marta Vila
Encara fas servir film transparent?

imatgeBee Draps 

Ja fa molt que sabem que els plàstics d’un sol ús són perjudicials pel medi ambient. La seva producció emet gasos d’efecte hivernacle elevats en comparació amb el rendiment que els podem treure, tarden molt de temps a descompondre’s i tot sovint acaben als oceans perquè, bé... fa baixada.

Bee Draps
Bee Draps

Producció artesana de draps encerats per substituir el film i el paper de plata a la cuina. Embolcall reutilitzable, biodegradable, antibacterià i transpirable que conserven els aliments fresco...

 
I tampoc no fa tant que els hem incorporat a les nostres vides, però la veritat és que són pràctics i barats, i ens hi hem acostumat. Però hem d’anar-nos fent a la idea que aquest ritme de consum de plàstics és insostenible i que, si volem un planeta saludable, hem de posar-hi una mica de la nostra part.
 
No, la responsabilitat no és només individual. Les empreses i els governs tenen més marge de maniobra que nosaltres els individus, però segur que volem permetre que això ens paralitzi? Hi ha molts petits canvis que podem fer que no suposen gaires inconvenients a la nostra comoditat i que, duts a terme conjuntament, poden tenir un gran impacte. 
 
Per exemple, encara fas servir film transparent per conservar aliments? Si la resposta és sí, tenim una bona notícia: existeixen  alternatives a aquest tipus de plàstic que pots introduir avui mateix al teu dia a dia i que, a més, o són gratuïtes o et sortiran més a compte a la llarga!
 
La primera solució que proposem és tan senzilla que no podràs evitar provar-la. Només necessites un plat i un xic d’estratègia. Abans d’explicar-vos-la, vejeu-la:
 

Com podeu veure a la foto, en lloc de tallar el meló de punta a punta l’hem tallat en l’altre sentit, la qual cosa ens deixa una obertura recta que podem protegir de l’aire només posant la fruita sobre un plat pla. Aquesta és la única preparació que requereix: pensar com podem tallar els aliments per tal que la part que quedaria en contacte amb l’exterior sigui una obertura plana i recta. 
 
No serveix amb tot, és clar. Si volem guardar aliments més líquids o ja cuits haurem d’optar per altres opcions. La més senzilla són els tuppers, però també serveix un bol amb un plat col·locat a sobre (substituint el paper film o el paper d’alumini).
 
Per últim també existeix el paper encerat amb cera d’abella, que vindria a ser la substitució directa i ecològica al film. S’hi assembla tant en forma com en manera de fer-lo servir, amb la única diferència que, en comptes de tirar-lo un cop usat, s’ha de passar per aigua per tal de netejar les restes de menjar i es pot tornar a fer servir durant molt i molt de temps. 

Bee Draps
Bee Draps

Producció artesana de draps encerats per substituir el film i el paper de plata a la cuina. Embolcall reutilitzable, biodegradable, antibacterià i transpirable que conserven els aliments fresco...

 
Què en penseu? Us animeu a intentar alguna de les nostres propostes? Si ho feu, envieu-nos fotos i us les compartirem a les xarxes! 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més.

Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 euros!
autor@
Marta Vila

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Carbassa confitada (verd)
Carbassa confitada (verd)

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...

Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...