La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
18 novembre 2021 · 1736
autor@
Mas Jalech




Recepta Cabell d'Àngel

Mas Jalech
Mas Jalech

Portem 14 anys fem cultiu ecològic. Formem part d'una xarxa de pagesos i pageses agro-ecològica i fem intercanvi de productes per tal d'oferir la màxima varietat de fruites i hortalisses en f...



Bon dia, aprofitant les pluges, ahir vaig fer feina a la cuina. Era una feina pendent. Aviso, és el primer cop que faig cabell d'àngel i codonyat.
Han passat positivament l'avaluació del meu sogre, que és molt llaminer i li agrada fer coques, pa pasic, etc... aquest cap de setmana ens farà algun postre per guarnir-lo amb el cabell d'àngel. 

Tant al mercat com a casa he anat preguntant com feia la gent aquestes dues "melmelades", he mirat internet i al final he fet el que m'ha donat la gana... amb bon resultat 😅. Començo!
 

Ingredients:
 
  • Carbassa de cabell d'àngel
  • Sucre
  • Llimona o Mandarina
  • Canyella (opcional)

Elaboració:
 
  1. Posar la carabassa de cabell d'àngel al forn durant dues hores a 180 graus.
  2.  Obrir-la i deixar que es refredi una mica
  3. Buidar la carabassa i separar les llavors amb les mans i una cullera per rascar la pell.
  4. Pesar la polpa escorreguda i afegir la meitat del pes en sucre. Ex: 2 kg polpa=1kg sucre
  5. Posar a bullir la barreja de polpa i sucre amb una pell de llimona o mandarina i qui vulgui li pot afegir dos branquillons de canyella. Començar a foc lent i anar pujant el foc fins que arribi a l'ebullició.... podeu deixar fins a una hora. Anar remenant de tant en tant. 
  6. Posar en pots de vidre. Si surten molt es poden congelar o fer bany maria (jo congelo les melmelades, queden molt millor, tot i que em treuen tot l'espai del congelador 😥. Pero esmorzo feliç cada matí. Avui mateix, mango, torrades amb oli i codonyat i el cafè amb llet de civada.
 
Un pot de cabell d'àngel o codonyat ben presentat, pot ser un bon regal-present, per a algú que us conviden a sopar, o de regal per la mare o el pare, avi,avia, etc. La feina feta a casa es gaudeix molt més que un pot de súper. 
 
Va, a veure qui s'anima que tenim carabasses per cabell d'àngel a la botiga. 😉






 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Mas Jalech

Portem 14 anys fem cultiu ecològic. Formem part d'una xarxa de pagesos i pageses agro-ecològica i fem intercanvi de productes per tal d'oferir la màxima varietat de fruites i hortalisses en funció de la temporalitat i proximitat. Fem mercat el dijous a Granollers, a la plaça Perpinyà. El dissabte a La Garriga a la plaça de l'església i el dimecres a casa nostre, al Mas Jalech de Balenyà. Oferim cistelles a domicili els dimecres als Municipis de Seva, Tona, Aiguafreda, Sant Martí de Centelles, Centelles i Hostalets de Balenyà. I el dijous a La Garriga i Granollers.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'alÃ...