La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
10 gener 2024 · 723
autor@
Receptes Express




Arancini, boles d'arròs farcides

Arancini, boles d'arròs farcides. Semblant a les "bombes de patata", però amb arròs.
Dificultat: Mitja 
Temps: Preparació: 60 minuts.     
Cocció: 45 minuts.
 
Es poden farcir del que més ens agradi: pernil i formatge, gambes, verdures, etc.




Descripció de la recepta:


INGREDIENTS 🍴 14-16 peces: 
       Arròs: 
  • 500 g arròs rodó.
  • 1,2 l d’aigua.
  • 30 g de mantega.
  • 100 de formatge ratllat.
  • Sal i Safrà.
      Farcit:
  • 200 g de botifarra o salsitxa.
  • Una ceba petita.
  • 300 g de polpa de tomàquet.
  • 50 ml de vi.
  • Sal, oli i pebre.
  • 80g de pèsols, optatiu.
     Arrebossat
  • 200 g de farina.
  • 300 ml d’aigua.
  • Un polsim de sal.
  • Pa ratllat.
  • Oli per fregir.

COM ES FAN

Arròs
  • Bullir 15-18 minuts 500 g d’arròs en 1,2 litres d’aigua amb una mica de sal i el safrà. Ha de quedar espès.
  • Incorporar la mantega i el formatge ratllat. 
  • Abocar l’arròs en una safata, aplanar i cobrir amb un film. Deixar refredar bé.  Mínim 2 hores.
 
Farcit
  • Ratllar una ceba, sofregir-la uns minuts en una paella una mica d’ oli. 
  • Afegir la salsitxa o carn picada i saltar-la a foc viu, incorporar el vi i deixar-lo evaporar.
  • Incorporar el tomàquet, i coure a foc suau tapat uns 20 minuts. Rectificar de sal i pebre.
  • Ha de quedar espès. A mitja cocció, es poden afegir uns pèsols.
 
Arancini.
  • Per fer els “arancini” és convenient tenir un bol amb aigua per humitejar les mans.
  • Agafem dues cullerades d’arròs, les posem en una ma i li donem forma de pilota buida.
  • Posem una culleradeta de farcit i una mica de mozzarella al forat. 
  • Tanquem la pilota amb una mica més d’arròs. En sortiran unes 14-16.
 
Arrebossat
  • En un bol, barrejar 200 g de farina tamisada, un polsim de sal i 300 ml d’aigua. No ha de quedar cap grumoll.
  • Passar cada “arancini” per la pasta i pel pa ratllat, que quedin ben coberts.
  • Tapar i deixar una estona a la nevera. Es pot deixar preparat amb antelació.
 
Fregir en abundant oli calent, en un pot o cassó, que quedin ben coberts. 
Millor de dos en dos, no s’ha de refredar l’oli.
Quan estiguin ben daurats, posar en paper absorbent. Consumir calents o tebis.


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Receptes Express

Canal de Cuina en Català Receptes Ràpides. Senzilles, Saludables, Econòmiques, Km 0 Fetes amb ing

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Vi de nous 700ml
Vi de nous 700ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...