La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
13 setembre 2022 · 1161
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Sípia amb patates al vapor

Ingredients

  • 750 g sípia
  • 500 g patates
  • 200 g ceba
  • 2 pastanagues
  • 200 ml tomàquet natural
  • 50 ml AVOE
  • sal, pebrot negre i cúrcuma
  • vi blanc
  • aigua o brou de peix*
  • orenga
 

Elaboració tradicional:

 
 Guisat de sípia
  • Trossegem la sípia i la salpebrem. Ho reservem.
  • Pelem la ceba i la pastanaga i les piquem finament.
  • En una cassola posem l'oli a escalfar i hi aboquem les verdures, i deixem que es facin a foc lent.
  • Hi incorporem la sípia, i ho remenem i l’ofeguem durant uns minuts.
  • Hi aboquem el vi blanc i deixem que l'alcohol s'evapori, cuinant uns minuts a foc mitjà-alt.
  • Hi afegim el tomàquet natural triturat, la sal, el pebre i la cúrcuma i ho deixem coent-se a foc mig 5 minuts.
  • Hi incorporem el brou de peix* o l'aigua i ho deixem coent-se una mitja hora o fins que veiem que la sípia està toveta.
 
* No poso quantitat de brou de peix o aigua perquè depèn de com vulgueu de líquida la salsa, així que al vostre gust. Podeu barrejar brou i aigua.
 
 Patates al vapor
Mentre es fa la sípia, pelem i netegem les patates. Les tallem de la mida que ens agradi i les col·loquem a la vaporadora i les cuinem uns 20 minuts.
 
Si no teniu vaporadora, es poden fer perfectament al microones:
  • Posem les patates en una safata, hi aboquem una mica d'oli d'oliva i tapem la safata amb film transparent. Li fem unes petites punxades al film i ho cuinem a 800-900w uns 3/4 minuts o fins que veieu que estan toves.
 
 Acabem el guisat
Un cop llest el guisat de la sípia i cuites les patates al vapor, ho unim tot, corregim la sal i hi escampem una mica d'orenga o herbes provençals.
 

Elaboració amb Thermomix

  • Pelem i netegem les patates. Les tallem de la mida que ens agradi i les col·loquem al varoma. Reservem-ho.
  • Trossegem la sípia. Reservem-ho.
  • Posem l'AOVE (oli d’oliva verge extra) a la Thermomix i ho escalfem 5 minuts, aroma, velocitat 1.
  • Hi incorporem la ceba i la pastanaga i ho trossegem a velocitat 5.
  • Baixem les restes de les parets i hi posem la sípia. Programem 35 minuts, aroma, gir esquerre, velocitat cullera.
  • Als 5 minuts, hi tirem el vi blanc i el tomàquet natural, la cúrcuma, la sal i el pebre negre. A sobre, col·loquem el varoma amb les patates.
  • Passat el temps, si veiem que la sípia està encara una mica dura, afegim 5 minuts més de cocció.
  • Ho aboquem tot en una plata i ho barregem amb les patates. Escampem una mica d'orenga per sobre.
 
Notes
  • A la versió amb Thermomix jo no hi poso brou de peix ni aigua. Si voleu la salsa una mica més líquida, se n’hi pot afegir sense problemes.
  • Jo no hi poso all perquè soc intolerant, però si us agrada, a aquest guisat li queda ideal.
  • També podeu afegir-hi pebrot verd, porro o les verdures que més us agradin.
  • Les patates es podrien coure, en el cas del guisat tradicional, juntament amb la sèpia.
 
Al·lèrgens: la recepta conté peix.
Dificultat: FÀCIL
Temps: 1 hora
Racions: 4-5
 

Imatge i recepta original: disfrutandosingluten.es



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Vi de nous 700ml
Vi de nous 700ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...