autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Sípia amb patates al vapor
Ingredients
-
750 g sípia
-
500 g patates
-
200 g ceba
-
2 pastanagues
-
200 ml tomàquet natural
-
50 ml AVOE
-
sal, pebrot negre i cúrcuma
-
vi blanc
-
aigua o brou de peix*
-
orenga
Elaboració tradicional:
Guisat de sípia
-
Trossegem la sípia i la salpebrem. Ho reservem.
-
Pelem la ceba i la pastanaga i les piquem finament.
-
En una cassola posem l'oli a escalfar i hi aboquem les verdures, i deixem que es facin a foc lent.
-
Hi incorporem la sípia, i ho remenem i l’ofeguem durant uns minuts.
-
Hi aboquem el vi blanc i deixem que l'alcohol s'evapori, cuinant uns minuts a foc mitjà-alt.
-
Hi afegim el tomàquet natural triturat, la sal, el pebre i la cúrcuma i ho deixem coent-se a foc mig 5 minuts.
-
Hi incorporem el brou de peix* o l'aigua i ho deixem coent-se una mitja hora o fins que veiem que la sípia està toveta.
* No poso quantitat de brou de peix o aigua perquè depèn de com vulgueu de líquida la salsa, així que al vostre gust. Podeu barrejar brou i aigua.
Patates al vapor
Mentre es fa la sípia, pelem i netegem les patates. Les tallem de la mida que ens agradi i les col·loquem a la vaporadora i les cuinem uns 20 minuts.
Si no teniu vaporadora, es poden fer perfectament al microones:
-
Posem les patates en una safata, hi aboquem una mica d'oli d'oliva i tapem la safata amb film transparent. Li fem unes petites punxades al film i ho cuinem a 800-900w uns 3/4 minuts o fins que veieu que estan toves.
Acabem el guisat
Un cop llest el guisat de la sípia i cuites les patates al vapor, ho unim tot, corregim la sal i hi escampem una mica d'orenga o herbes provençals.
Elaboració amb Thermomix
-
Pelem i netegem les patates. Les tallem de la mida que ens agradi i les col·loquem al varoma. Reservem-ho.
-
Trossegem la sípia. Reservem-ho.
-
Posem l'AOVE (oli d’oliva verge extra) a la Thermomix i ho escalfem 5 minuts, aroma, velocitat 1.
-
Hi incorporem la ceba i la pastanaga i ho trossegem a velocitat 5.
-
Baixem les restes de les parets i hi posem la sípia. Programem 35 minuts, aroma, gir esquerre, velocitat cullera.
-
Als 5 minuts, hi tirem el vi blanc i el tomàquet natural, la cúrcuma, la sal i el pebre negre. A sobre, col·loquem el varoma amb les patates.
-
Passat el temps, si veiem que la sípia està encara una mica dura, afegim 5 minuts més de cocció.
-
Ho aboquem tot en una plata i ho barregem amb les patates. Escampem una mica d'orenga per sobre.
Notes
-
A la versió amb Thermomix jo no hi poso brou de peix ni aigua. Si voleu la salsa una mica més líquida, se n’hi pot afegir sense problemes.
-
Jo no hi poso all perquè soc intolerant, però si us agrada, a aquest guisat li queda ideal.
-
També podeu afegir-hi pebrot verd, porro o les verdures que més us agradin.
-
Les patates es podrien coure, en el cas del guisat tradicional, juntament amb la sèpia.
Al·lèrgens: la recepta conté peix.
Dificultat: FÀCIL
Temps: 1 hora
Racions: 4-5