La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
14 febrer 2023 · 1684
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Sopa de peix fàcil i ràpida

Recepta i imatge originals: www.shoothecook.es


INGREDIENTS

  • 1 ceba picada
  • 2 porros
  • 2 alls
  • ¼ tassa de brandy (50 ml)
  • 4 Cdes. de timàquet triturat
  • 1 Cda. de farina de blat de moro
  • 1 L de Fumet de peix 
  • 3 tasses d'aigua
  • 20 gambes
  • 20 musclos
  • 20 cloïsses o grinyoles
  • 300 g de filet de lluç o cua de rap
  • julivert fresc per decorar
 

ELABORACIÓ

En primer lloc deixem en remull en aigua freda les cloïsses juntament amb un grapat de sal perquè puguin eliminar tota la sorra. Seguidament les rentem bé.
 
Traiem la pell del lluç assegurant-nos que no quedin espines. Tallem els filets en daus, afegim un pessic de sal i reservem a la nevera.
 
Per fer els musclos al vapor el primer que farem és treure'ls els bigotis. Els agafem i estirem cap a la part més ample de la closca i cap avall al mateix temps. Els netegem en un colador movent-los bé, la fricció entre ens ajuda en la neteja. Col·loquem els musclos en una cassola amb una mica d'aigua a la base, posem la cassola a foc mig-alt i tapem. En 4 minuts aproximadament els musclos començaran a obrir-se, és el moment de retirar-los del foc i els reservem en un bol.
 
Pelem les gambes i guardem els caps. Triturem 2 tasses de caldo amb els caps de gamba a la batedora. Colem el líquid i el reservem. Així aconseguirem una sopa amb un color vermellós i més saborosa.
 
Dins una cassola hi posem 3 Cdes. d'oli d'oliva, sofregim la ceba, el porro i els alls amb una mica de sal durant 10’ minuts. Quan ja estigui potxat afegim el prebre vermell i remenem bé.Reguem amb el brandy i flambegem si ens agrada. 
 
Dissolem 1 Cda. de maisena en una mica d'aigua i l'afegim al sofregit juntament amb el tomàquet triturat. Donem unes voltes i posem el caldo de peix, l'aigua i el caldo que hem tret de triturar els caps de les gambes. Coem tot junt durant 15 minuts a foc mig.
 
Ho triturem amb la batedora per desfer al màxim les verdures, ens ajudaran a espessir la sopa.
 
Afegim les cloïsses, el lluç i les gambes. Esperem que arrenqui el bull i en 2-3 minuts hi afegim els musclos i deixem reposar  5-10minuts. Rectifiquem de sal i afegim una mica de julivert picat. Servim ben calent i hi col·loquem alguna cloïssa i algun musclo al centre amb uns brots al gust.

Bon profit!


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oli de tòfona 200 ml
Oli de tòfona 200 ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...