autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Sopa de peix fàcil i ràpida
Recepta i imatge originals: www.shoothecook.es
INGREDIENTS
-
1 ceba picada
-
2 porros
-
2 alls
-
¼ tassa de brandy (50 ml)
-
4 Cdes. de timàquet triturat
-
1 Cda. de farina de blat de moro
-
1 L de Fumet de peix
-
3 tasses d'aigua
-
20 gambes
-
20 musclos
-
20 cloïsses o grinyoles
-
300 g de filet de lluç o cua de rap
-
julivert fresc per decorar
ELABORACIÓ
En primer lloc deixem en remull en aigua freda les cloïsses juntament amb un grapat de sal perquè puguin eliminar tota la sorra. Seguidament les rentem bé.
Traiem la pell del lluç assegurant-nos que no quedin espines. Tallem els filets en daus, afegim un pessic de sal i reservem a la nevera.
Per fer els musclos al vapor el primer que farem és treure'ls els bigotis. Els agafem i estirem cap a la part més ample de la closca i cap avall al mateix temps. Els netegem en un colador movent-los bé, la fricció entre ens ajuda en la neteja. Col·loquem els musclos en una cassola amb una mica d'aigua a la base, posem la cassola a foc mig-alt i tapem. En 4 minuts aproximadament els musclos començaran a obrir-se, és el moment de retirar-los del foc i els reservem en un bol.
Pelem les gambes i guardem els caps. Triturem 2 tasses de caldo amb els caps de gamba a la batedora. Colem el líquid i el reservem. Així aconseguirem una sopa amb un color vermellós i més saborosa.
Dins una cassola hi posem 3 Cdes. d'oli d'oliva, sofregim la ceba, el porro i els alls amb una mica de sal durant 10’ minuts. Quan ja estigui potxat afegim el prebre vermell i remenem bé.Reguem amb el brandy i flambegem si ens agrada.
Dissolem 1 Cda. de maisena en una mica d'aigua i l'afegim al sofregit juntament amb el tomàquet triturat. Donem unes voltes i posem el caldo de peix, l'aigua i el caldo que hem tret de triturar els caps de les gambes. Coem tot junt durant 15 minuts a foc mig.
Ho triturem amb la batedora per desfer al màxim les verdures, ens ajudaran a espessir la sopa.
Afegim les cloïsses, el lluç i les gambes. Esperem que arrenqui el bull i en 2-3 minuts hi afegim els musclos i deixem reposar 5-10minuts. Rectifiquem de sal i afegim una mica de julivert picat. Servim ben calent i hi col·loquem alguna cloïssa i algun musclo al centre amb uns brots al gust.
Bon profit!