La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
04 gener 2022 · 1470
autor@
La Vegana Mandrosa




Porridge... però bo!

Plàtan Canari
Plàtan Canari

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general



Bebida avena + almendras
Bebida avena + almendras

Lo Granel: Som una botiga d'alimentació real on es pot trobar multitud de productes a granel per així evitar envasos de plástic i ajudar a contribuir amb la cura del medi ambient. Tenim un...



Xia eco
Xia eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...




El «porridge» és un esmorzar típic dels països anglosaxons que no ha acabat de quallar a casa nostra. Això de posar-nos a bullir cereals de bon matí no ens ha cridat mai l’atenció i, tot sigui dit, el plat cuinat de manera tradicional és tirant a avorrit. Però ben fet... ben fet pot ser el millor esmorzar de tots! 
 
A més, jo t’ensenyaré a fer-lo sense embrutar olles ni fogons  ;)
 
Som-hi:
 
Ingredients per una persona
  • 1/2 plàtan
  • 3 cullerades de civada (flocs fins)
  • 1 cullerada de llavors de xia
  • nabius o qualsevol fruit vermell que ens agradi (jo els compro congelats)
  • unes quantes llavors de carbassa (o qualsevol fruit sec que tingueu a mà, o tahín, o crema de cacauet...)
  • canyella en pols
  • un pessic de sal
  • 1 cullerada de proteïna vegetal en pols (opcional)
  • un rajolí de llet vegetal (opcional)
 
 
Procediment
 
Primer de tot, posem aigua a bullir.
 
Al mateix bol on servirem l’esmorzar hi aboquem els flocs de civada, les llavors de xia, mig plàtan (que haurem aixafat a part amb l’ajuda d’una forquilla) i, si volem, una cullerada de proteïna vegetal en pols. Ho condimentem amb un pessic de sal i canyella al gust. 
 
Quan l’aigua estigui calenta, n’anem abocant al bol fins a cobrir els ingredients, i barregem. A partir d’aquest punt, si tenim microones podem accelerar el procés de cocció i posar-hi el bol (d’un material apte) durant un minut aproximadament, a potència mitja-alta. Dependrà de l’aparell, però el que busquem és una consistència que ens permeti girar una cullera i que el porridge no caigui.  
 
Si no tenim microones, simplement podem deixar la barreja reposar durant uns 5-10 minuts abans de menjar-la, així els ingredients aniran absorbint l’aigua i la massa es tornarà més densa. 
 
Finalment, afegim la resta d’ingredients per sobre: les nabius (o qualsevol altre fruit vermell), les llavors de carbassa (o qualsevol fruit sec), i un rajolí de llet vegetal opcional, per ajudar a obtenir la consistència que més ens agradi. I ja està! Llest per gaudir! 
 
 
 
Podeu veure el procediment en el següent vídeo:





Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
La Vegana Mandrosa

Hola! Em faig dir "la vegana mandrosa", però les meves receptes són per a tothom: vegans, no vegans, mandrosos o no ;) Benvinguts!

Et vull animar a incorporar algunes de les meves creacions al teu dia a dia perquè mengis més plantes, que són sanes pel teu cos, cap, butxaca, i per aquest planeta meravellós on tenim la sort de viure <3

No sóc nutricionista (!), però fa 4 anys que m'alimento a base de plantes i he fet bastanta recerca sobre el tema. El meu metge em diu que segueixi fent el que estic fent, ha ha.

Què més? M'agrada el moniato! I les nabius! I l'hummus! Menjo més variat ara que quan era omnívora, la veritat. M'agrada debatre i compartir idees, i no et jutjaré pel simple fet que no siguis veggie, jo tampoc no ho era.

Salut i plantes :)

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Safrà 0,15gr
Safrà 0,15gr

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...