La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
21 juny 2022 · 1829
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Pastís fred de pebrot i tonyina

Imatge i recepta original: kilometre0.cat 

INGREDIENTS per a 5-6 persones:

  • 300 g de tonyina amb oli
  • 6 ous
  • 2 pebrots escalivats
  • 250 ml de llet sencera
  • 100 g de pa
  • Sal
  • Pebre blanc mòlt
 

ELABORACIÓ:

  • Escalivem els pebrots i els reservem en una escorredora.
  • Obrim la llauna de tonyina i la deixem escórrer.
  • En un bol de mida adient, posem el pa esmicolat amb les mans.
  • Afegim la llet i ho deixem remullar uns minuts.
  • Incorporem al bol els ous, els pebrots i la tonyina.
  • Salpebrem. Ho batem tot fins a obtenir una pasta homogènia.
  • Encenem el forn a 180ºC. Posem una safata fonda amb aigua al forn perquè es vagi escalfant.
  • La mida d'aquesta safata ha de permetre que el motlle hi càpiga bé, sobri espai per totes bandes i l'aigua cobreixi com a mínim una tercera part de l'alçada del motlle. 
  • Abans d'omplir el motlle, l'untarem amb mantega, cobrirem el fons i els dos laterals estrets amb una tira de paper de forn tallada a la mida i ho tornarem a untar.
  • Després abocarem la barreja i sacsejarem suaument per anivellar.
  • Fet d'aquesta manera, un cop cuit i refredat, serà més fàcil de desemmotllar i mantenir la forma. 
  • Omplim el motlle i l'entrem al forn calent 45 minuts. Punxem amb un escuradents i si surt net el pastís està llest. Si queda massa daurat i encara no està cuit, el podem cobrir amb paper d'alumini perquè no es cremi.
  • Un cop cuit, el traiem del forn i el deixem refredar a temperatura ambient.
  • Entrem a la nevera de 4 a 6 hores abans de servir.

Bon profit!


Veure recepta original


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva