La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
21 desembre 2022 · 745
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




ELS ÀPATS DE NADAL

Les festes de Nadal solen ser unes dates molt esperades per a la reunió familiar, el retrobament d’amics i els tradicionals àpats nadalencs. És un dels moments de l’any on es solen modificar els hàbits alimentaris i l’estil de vida, s’augmenta el consum d’aliments rics en sucres i greixos i es redueix l’activitat física. Per aquest motiu, cal que us anticipeu i planifiqueu amb temps els àpats i l’oci per evitar perdre salut. NO SERVEIX LA DITA “PER NADAL TOT S’HI VAL” 
 
Si consideres que el nadal a tu no t’afecta gens, prova de reflexionar-hi:
 
ES PRACTICA MENYS ACTIVITAT FÍSICA, EL DESCANS ÉS PITJOR I ES PATEIX MÉS ESTRÉS (organització, preparatius, regals i compres, nens sense escola i conciliació horària, decoracions, anar a dormir més tard, entre d’altres).
 
MÉS COMPROMISOS I MENJARS FESTIUS DURANT EL MES (caps de setmana, nit de Nadal i Nadal, Sant Esteve, Cap d’any, any nou, la nit i el dia de reis i la resta d’àpats com els sopars i/o dinars d’empresa, del gimnàs o dels amics).
 
Finalment, abunden els àpats calòrics rics en dolços, especialitats típiques, plats tradicionals o restauració i porcions més grans o sobres, i tot maridat amb begudes alcohòliques o ensucrades que habitualment no es consumeixen.
 
Per tant, la teva actitud en front les festes de Nadal serà molt important. Cal evitar el sedentarisme i el DESCONTROL, la compra desmesurada i el consum freqüent i sense consciència de dolços i alcohol. També és important no adoptar mesures RESTRICTIVES, no et prohibeixis o evitis certs aliments i no et saltis àpats o compensis perquè pot acabar derivant en un afartament posterior. La FLEXIBILITAT serà la clau, procura estar actiu/va la major part del temps; planifica sortides, excursions, San silvestres, esquí, natació o suma passos al teu dia a dia. Procura mantenir els hàbits d’alimentació saludable la resta de dies no festius. Planifica prèviament la compra per evitar improvisar i recorda que pots usar recursos com verdures de pot i congelades o aliments en conserva. Potencia el consum de fruita i verdura tots els dies, tant festius com no. Però sobretot, gaudeix amb consciència i sense culpabilitat de les celebracions de Nadal. 
 
Recorda que el Nadal és un període curt de l’any que no té perquè afectar als teus hàbits d’alimentació general, per això gaudeix amb consciència i sense culpa d’aquestes festes. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'alÃ...