La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
25 abril 2023 · 3932
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




ELS MITES DE L'ALIMENTACIÓ

Les creences són les normes que regeixen el nostre comportament i, per tant, les que marcaran les decisions que prenguem. Per aquest motiu, és molt important evitar falsos mites que us allunyaran de seguir una alimentació saludable o mantenir una relació sana amb el menjar. 

Segur que moltes vegades heu dit o escoltat les frases de: “menjar sa és avorrit”, “cal patir o passar gana per perdre pes”, o fins i tot “no es pot menjar bé fora de casa”. Totes elles, influeixen de manera negativa i us poden allunyar del vostre objectiu final de mantenir un estil de vida saludable. 
 
Posem alguns exemples:
 
  • “El plàtan engreixa”: sabíeu que 4 plàtans grans d’uns 150gr, en total uns 600gr equivalen en Kcal a 1 croissant? Però a més a més, el contingut nutricional és completament diferent, perquè aquesta fruita ens aporta vitamines, minerals, fibra i aigua i, per tant, sacia i evita que tinguis gana al cap de poca estona. A diferència del croissant que només conté sucre, farines refinades i greixos de mala qualitat. 

  • “Un esmorzar equilibrat ha d’incloure cereal, làctic i fruita”. El que és necessari és que mengis aliments de qualitat i no un batut amb galetes perquè cal fer alguna cosa. A més a més, tampoc és cert que sigui l’àpat més important del dia, cal que l’adaptis a les teves necessitats, horaris o sensació de gana.  

  • “El suc natural equival a una peça de fruita”. Sempre serà millor consumir la peça de fruita fresca i sencera que conté tota la fibra. Quan és amb suc la perd i hi haurà més contingut de sucres lliures. 

  • “Els productes light, 0% o similars són més sans que les seves versions originals i aprimen”. Falsa creença que porta a consumir més quantitat d’aliments insans. 
 
Tots aquests mites, provoquen confusió i us allunyen de seguir una alimentació de qualitat, procureu contrastar-los sempre amb fonts fiables o professionals de l’àmbit de la salut.  


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva