La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
28 novembre 2022 · 739
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




EL BRÓCOLI

Una de les verdures més populars, sobretot arreu del mediterrani d’on és originari, és sens dubte el brócoli. Molt relacionat amb l’alimentació saludable tant per aportar molts beneficis a l’organisme, com pel seu sabor suau i agradable, com per la seva versatilitat a la cuina. 
 
El brócoli, Brassica oleracea var. italica,  és una crucífera i, igual que la resta de la família com les cols o les coliflors, és dels mesos de més fred, tot i que es pot allargar ben bé fins finals de primavera, principis d’estiu. És una de les verdures més preuades pel seu alt contingut nutricional tant de vitamines i minerals com d’altres components que el fan d’allò més interessant. Aporta poques calories i hidrats de carboni i en canvi és font de fibra i proteïnes. Conté antioxidants com els betacarotens i la vitamina C, entre d’altres, que a més de combatre els radicals lliure, també ajudarà en l’absorció del ferro i a assegurar un bon funcionament del sistema immunitari, de la pell, de la vista i de les mucoses. També és ric en àcid fòlic i vitamines del grup B, importants en l’embaràs i pel sistema nerviós; i en potassi, calci i ferro, que ajudaran a mantenir un bon estat musculoesquelètic, a regular la tensió arterial i a prevenir l’anèmia ferropènica. Finalment, cal destacar els compostos rics en sofre que caracteritzen el gust i l’aroma d’aquesta verdura, milloren el funcionament del fetge i ajuden a prevenir certes patologies. En canvi, en cas de patir hipotiroïdisme, al afectar al funcionament de la glàndula tiroidea cal no abusar-ne.  
 
Si en voleu aprofitar tots els seus beneficis, és interessant que no el cuineu massa, un màxim de 10-15min. Al vapor i amanit amb oli d’oliva verge extra, suc de llimona o espècies. O bé al forn amb sèsam o formatge ratllat per sobre. Si us provoca moltes flatulències podeu provar d’afegir alguna herba aromàtica carminativa com el comí o el fonoll. No menyspreeu el tronc, peleu-lo, talleu-lo i cuineu-lo, que també conté molts minerals. Combina perfecte amb qualsevol cereal i llegum, amb d’altres verdures com la pastanaga, la ceba o la carbassa, o bé com a ingredient principal d’un plat o guarnició de proteïnes animals. De fet, també queda d’allò més bé en sopes i cremes o fins i tot en batuts verds. 
 
Gaudeix d’aquesta verdura de color verd en forma d’arbrets que fa goig tant al plat com al paladar. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Alvocat
Alvocat

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general