La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
23 gener 2023 · 748
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




DIFICULTATS ALS CANVIS D'HÀBITS

Quan es finalitza o s’inicia l’any, és habitual reflexionar sobre els hàbits o conductes que es volen modificar. Són bons moments per plantejar-se nous objectius o fites, o bé qüestionar-se perquè no s’han assolit els propòsits anteriors. Per aquest motiu, quan es volen realitzar canvis d’hàbits serà essencial preveure les barreres o obstacles que hi haurà durant el procés i així poder-les esquivar. 
 
Cuidar-se més o el desig de canviar no és suficient, caldrà temps i paciència; marcar objectius realistes a curt i llarg termini; tenir el recolzament familiar, de l’entorn o professional; reconèixer els obstacles que de ben segur, tard o d’hora, acabaran apareixent, i tenir un pla amb accions concretes que ajudin a superar-los. D’aquesta manera, es reduirà l’impacte de les barreres en el procés de canvi i es desdramatitzarà quan costin de saltar i així poder seguir amb el transcurs del camí. 
 
Aquestes dificultats poden ser de caràcter personal, del propi canvi o externes. Alguns exemples de personals poden ser la manca de temps, la impaciència, la falta de motivació, la gana o l’estat emocional. Pel que fa al propi canvi, si és massa complex, requereix molt d’esforç o empitjora el problema. O bé externs, com podrien ser les vacances, lesions, canvis laborals o la inaccessibilitat als aliments saludables. Per aquest motiu, quan us proposeu fer algun canvi d’hàbit nou, reflexioneu primer amb quins obstacles us heu trobat anteriorment quan n’heu intentat realitzar algun, quins creieu que poden afectar-vos més i quins recursos o habilitats teniu actualment per superar-los.

Per exemple, en el procés de canvi un problema pot ser el fàcil excés a productes ultraprocessats o tenir molts compromisos socials i com a conseqüència menjar sovint fora de casa i beure vi o cervesa gairebé a diari. Però si tens l’habilitat de saber-te organitzar correctament, el teu entorn s’implica en el procés i tens assessorament per part d’un professional que t’aporta idees i eines per a la gestió d’aquestes situacions; probablement trobis recursos per limitar les begudes alcohòliques a ocasions especials, sàpigues escollir els plats que més et convinguin de la carta o no optis per productes de menjar ràpid perquè t’has anticipat amb carmanyoles o piscolabis més saludables. 
 
Si aquest any estàs pensant en cuidar-te més, abans de fer un canvi d’hàbit aprèn a identificar i preveure les barreres que trobaràs al llarg del camí, d’aquesta manera et podràs recolzar de les teves fortaleses i assolir l’objectiu sense abandonar durant la ruta. 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva