La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
05 gener 2021 · 3913
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Consum local i de proximitat, cada cop més necessari

Fa temps que tímidament es va apostant per un consum més proper i allunyat de les grans cadenes d’alimentació. Un consum de proximitat va vinculat a la distància entre el punt d’origen i el seu consum, però també a la qualitat i temporalitat d’aquell producte, sobretot en relació a l’agricultura.



Proximitat és conèixer d’on prové el producte i la manera com s’ha elaborat. Per això és tan important conèixer el productor i que aquest es pugui situar en un entorn proper i conegut, a l’abast.

Quan optem per un consum de proximitat estem donant valor i reforçant l’economia local i reduint la despesa energètica i el cost del transport a nivell global.



Sembla que la manera d’entendre el consum, especialment en el sector alimentari i agreujat per la pandèmia mundial, està sent cada cop més, una prioritat per als consumidors, i és que potser comença a ser indispensable donar el valor que es mereix a tot allò que consumim. Aquell producte que s’ha treballat des d’un lloc proper, que aposta per una major qualitat enlloc de l’enriquiment econòmic al preu que sigui.

Quin valor real volem donar a allò que consumim?

Des de Oidà volem posar el nostre granet de sorra oferint la plataforma com un espai virtual on el productor i el petit comerç pugui connectar amb el consumidor d’una manera senzilla i propera, donant valor al producte fet i treballat amb cura i qualitat; afavorint el comerç local i els petits negocis en el sector de l’alimentació de pobles i barris.



Aprofitem-ho per crear una nova manera de vendre i consumir, que ens allunyi de la producció intensiva i poc sostenible de les grans corporacions alimentàries.

Si ets productor o tens una petita botiga, ja pots registrar-te per oferir els teus productes; si ets consumidor, entra a Oidà i veuràs tots els productes que ja hi ha a la plataforma.

Fem créixer Oidà!  


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
turbot
turbot

Peixateria Joan Marés : Responsable