La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
16 maig 2022 · 1392
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




COM LLEGIR LES ETIQUETES DELS ALIMENTS

Actualment hi ha una preocupació emergent per a seguir una alimentació saludable correcta i, tot i que a la teoria sembla fàcil, la indústria alimentària fa que a la pràctica sigui força més complicat. 
Trobem etiquetes amb molta lletra, paraules complicades i missatges que no sempre són el que diuen. És important dedicar una estona a saber interpretar l’etiquetatge dels productes envasats i així poder decidir si ens interessa o no comprar un producte concret. 
 
Primer de tot, heu d’evitar quedar-vos amb les paraules ressaltades amb lletres grosses o colors, és important anar directament a llegir el llistat d’ingredients i la composició nutricional que és on realment trobareu la informació. 
 
L’ordre d’aparició dels ingredients, indica la proporció amb la que es troba cada un d’ells al producte. És a dir, l’ingredient amb més presència serà el que aparegui en primer lloc al llistat i així successivament. És una bona eina per descartar ràpidament productes com galetes, brioixeria, cacaus solubles, cereals per l’esmorzar, refrescs... Perquè si apareixen en primer o segon lloc el sucre o, qualsevol de les seves variants, com sucre de canya integral, fructosa, dextrosa, sacarosa, mel, xarops, entre d’altres;  seran productes més aviat poc interessant i relacionats amb dislipèmies, sobrepès, obesitat, diabetis i moltes més. 
 
També us podeu fixar en els percentatges, com per exemple en el cas de les melmelades, amb el % de fruita o amb els embotits el % de carn.  
 
No us deixeu enganyar pels productes light o zero. Poden fer que consumiu més processats poc recomanables per la falsa sensació que són més saludables. Finalment, procureu que siguin fets amb farines integrals, oli d’oliva verge extra, amb poca sal i continguin menys de 3 additius indicats amb la E. 
 
És important que baseu la vostra alimentació amb productes frescos i poc processats com verdures, fruites, llegums, ous, cereals integrals, peix, fruits secs... Perquè com més bàsics siguin, menys risc tindreu que hi hagi ingredients ocults com sucre, greixos saturats o molta quantitat de sal. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'alÃ...