autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Bol de quinoa, verduretes i ou
Ingredients per a 2 persones:
-
Quinoa 120 g
-
Ceba 0.5
-
Pebrot vermell 0.5
-
Pebrot verd 0.5
-
Pastanaga 1
-
Carbassó 1
-
Herbes provençals 3 g
-
Ou 2
-
Sal
-
Oli d'oliva verge extra
Dificultat: Fàcil
Temps total 45 min
Elaboració 15 min
Cocció 30 min
Preparem la quinoa tal com indica el paquet. En aquest cas, he utilitzat "quinoa easy cooking", un format molt còmode que es presenta en paquets que se submergeixen en aigua bullint i que ens estalvien molt de temps, però es pot utilitzar qualsevol altre tipus de quinoa. Un cop llesta, reservem per quan estiguin fetes les verduretes.
Pelem i tallem en petits trossos la ceba i la pastanaga. Reservem. Rentem els dos tipus de pebrot i els tallem a trossos de la mateixa mida que la ceba i la pastanaga. Reservem. Rentem el carbassó i el tallem a petits daus. Un cop llestes totes les verdures, les sofregim.
Escalfem una mica d'oli d'oliva en una cassola. Fem la ceba i els dos tipus de pebrot a foc molt suau, tapat, durant 10 minuts. Hi afegim la pastanaga i ho coem 10 minuts més. Finalment, hi incorporem el carbassó i ho deixem cinc minuts més. Salem i condimentem amb les herbes provençals. Hi afegim la quinoa, ho remenem i retirem del foc.
Preparem dos ous seguint alguna tècnica lliure de greixos: escaldats, bullits, passats per aigua, a baixa temperatura, o d'altres més que podeu consultar al nostre post
"tot el que sé sobre l'ou i que puc compartir". Servim la quinoa amb verduretes en un bol amb l'ou a sobre. Podem donar-li un toc de sabor amb pebre vermell.