autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Amanida mexicana d'arròs i mango
Si tens ganes de menjar mexicà però el temps escasseja, aquesta amanida acolorida et traurà del pas en un instant. Amb una base d'arròs integral i mongetes seques negres, acompanyada d'ingredients frescos i rematada amb una salsa cremosa d'alvocat i llima, aquest plat satisfarà tots els teus sentits.
Tingues en compte que aquesta recepta requereix arròs integral cuit, així que assegura't de tenir-ne a punt.
Imatge: forksoverknives.com
Ingredients per a 4 racions
-
Mig alvocat, pelat i sense el pinyol
-
80 ml de llet vegetal de soja o d’ametlla
-
1 cullerada de suc de llima
-
1 grill d’all
-
Sal al gust
-
350 grams d’arròs integral cuit (fred o calent)
-
2 mangos frescos (pelats, tallats a daus o a tires, i sense el pinyol)
-
Uns 250 grams de mongetes seques negres, cuites
-
Un pebrot vermell o groc, a daus petits
-
50 grams de fulles fresques de coriandre o alfàbrega, triturades
-
50 grams de ceba vermella, tallada petita
-
Uns quants talls de llima
-
Si ens agrada el picant, podem posar-li una mica de bitxo
Instruccions
Per la salsa, batem els primers cinc ingredients (amb la sal inclosa) fins que quedi una salsa homogènia. Seguidament, en 4 bols, combinem l’arròs, les mongetes, els trossos de mango, pebrot i ceba vermella. Aboquem la salsa i, per sobre, el cilantro (o alfàbrega) i, si volem, el bitxo. Servim amb rodanxes de llima.