La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
20 setembre 2022 · 931
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Amanida d'arròs integral, llenties i verdures

Ingredients

  • 200 g arròs integral
  • 100 g llenties pardines
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • mig carbassó
  • 1 pebrot verd
  • 1 pastanaga
 

Elaboració

  • La nit abans de fer la recepta, posem aigua en un bol gran i hi deixem les llenties i l'arròs. Així les hidratem i després es cuinen molt millor i surten més tovetes.
  • Al matí, ho colem bé, ho esbandim amb aigua neta i ho escorrem.
  • En una cassola, hi posem força aigua i quan comenci a bullir, hi aboquem l'arròs i les llenties i ho coem entre 30-40 minuts.
  • Mentre es couen l'arròs i les llenties, netegem totes les verdures, les tallem a trossets petits i tenim dues opcions:
Les podem a fer al vapor (és la meva opció preferida).
Les posem en una paella i les deixem que s’ofeguin lentament.
  • Passat el temps de cocció de l'arròs i les llenties, ho escorrem i ho posem en una plata al costat de les verdures fetes.
 
Per amanir aquesta amanida, ho podem fer o bé simplement amb sal, vinagre i oli o bé amb una vinagreta de balsàmic de Mòdena (vigileu sempre que sigui sense gluten) o amb una vinagreta de tomàquet.
 
 
 Vinagreta de tomàquet:
  • Posem en una batedora 2 tomàquets madurs, una mica de sal, de sucre, oli d'oliva i una mica de vinagre de poma i ho triturem fins a aconseguir una salsa homogènia que repartirem per tota l'amanida.
 
Notes
  • La idea original d'aquesta recepta és al llibre de la Thermomix. Jo l’he adaptat i us la porto per fer-la sense.
  • Queda perfecta també amb cigrons i arròs.
  • Es pot prendre calenta o freda, cosa que la fa perfecta per portar a la feina o en un tàper d’excursió.
 
Dificultat: FÀCIL
Temps preparació: 10minuts + 12 hores hidratació
Temps cuinat: 40 minuts
Racions: 4-5 persones
 

Imatge i recepta original: disfrutandosingluten.es



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Alvocat
Alvocat

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general