La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
22 agost 2022 · 932
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




AMANIDES PER EMPORTAR

La cuina casolana és important tot l’any, però a l’estiu, amb l’augment de les temperatures i dels compromisos socials, fa que sigui més complicat seguir mantenint una alimentació saludable i rica en productes frescos de temporada, evitant tots aquells que ens perjudiquen com els ultraprocessats o els molts rics en greixos saturats, sucres i sal. 
 
Un  recurs per solucionar aquest problema són les amanides. Es preparen ràpid, no requereixen d’encendre el foc o el forn, refresquen i són nutritives. Ara bé, si per feina o perquè s’està de vacances cal fer menjar per emportar tipus tupper, les amanides costen més perquè s’estoven durant el dia o queden aixafades i perden el cruixent i el sabor. Per tant, és important saber com muntar les amanides en un pot per endur i poder-les gaudir al cent per cent també fora de casa. 
El recipient on posar aquestes amanides pot ser el típic de vidre gran de les olives. A més de ser ideal de mida, al reutilitzar el pot de vidre es contribueix a una alimentació més sostenible. Primer de tot deixeu tots els vegetals nets, pelats i tallats al gust, en palets, rodanxes, juliana, en forma d’espaguetis o picats ben petits. Poseu a sota la salsa casolana o l’amanit, per exemple, oli amb menta, llimona i sal, una salsa de iogurt natural o una vinagreta. Seguidament, afegiu  els vegetals de major densitat com la pastanaga, el tomàquet, el pebrot o els cogombres, després els aliments proteics com els cigrons cuits, que també els podeu comprar en conserva, el formatge, els ous durs o les tires de pollastre o de tofu. A continuació, escolliu els hidrats de carboni: pasta integral, arròs o patata; finalment els vegetals de fulla com l’enciam, els canonges, la rúcula o els espinacs baby. Per donar el toc final, afegiu llavors, fruits secs o olives de pinyol, a poder ser eviteu les farcides; i recordeu les proporcions del plat saludable, assegurant que el 50% del volum total l’ocupin els vegetals, i la resta la proteïna i els hidrats a parts iguals. 
 
Ara que ja sabeu com preparar amanides per endur, no teniu excusa per seguir menjant saludable fora de casa assegurant el consum de vegetals frescos durant tot l’estiu. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Cervesa BdeGust eco
Cervesa BdeGust eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...